DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Ennyit számít a pilóta Verstappen szerint az F1-ben

A világbajnok úgy véli, hogy rengeteg jó versenyző van a világon, még a száguldó cirkuszon kívül is sokan vannak olyanok, akik csak a balszerencséjük miatt nem jutottak lehetőséghez.

A második Formula-1-es világbajnoki címe felé száguldó Max Verstappen az Expressnek beszélt arról, hogy hol és mennyit számít ma a száguldó cirkuszban a pilóták képessége. A holland klasszis szerint a döntő pillanatokban, a kiemelt helyzetekben kell jónak lennie egy versenyzőnek, egyébként pedig nagyon sok olyan pilóta van, aki remek képességekkel rendelkezik.

„Szerintem amikor számít a pilóta és amikor különbség alakulhat ki a versenyzők között, az trükkös körülmények között jelenik meg, vagy amikor igazán csatázunk egy másik csapattal és szükség van arra az utolsó néhány százaléknyi teljesítményre” – mondta a címvédő.

-00122030_706



„Rengeget jó versenyző van a világon, még a Formula-1-en kívül is sokan vannak. Ők talán mondjuk a hosszútávú-bajnokságban vezetnek, de ők is nagyon jók, csak a vakszerencse vagy a körülmények alakulása miatt nem jutottak F1-es lehetőséghez. A Formula-1-ben viszont a jó és a nagyon jó versenyzőket a döntő momentumok választják el egymástól. Például esőben, vagy alapvetően nehéz körülmények között, esetleg egy döntő időmérős körön, amikor nagyon ott kell lenni. Itt lehet különbséget teremteni. Esetleg mondjuk egy kicsivel több pontot szerezni a csapattársnál” – tette hozzá Verstappen.

A holland azt is elmondta, hogy a nyomás kezelése is nagyon fontos, abban lehet még különbség az F1-es versenyzők között és összességében az különbözteti meg őket egymástól, hogy a kulcspillanatokban milyen teljesítményt nyújtanak. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: