DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Verstappen: A második vb-cím már nem ugyanolyan

Ha megnyeri az idei bajnokságot is, szerinte annak sem lesz már ugyanolyan az íze, mint a tavalyinak. Viszont hiszi, hogy még egy ideig sikeres lehet a Red Bull-csomag, ezért írt alá hosszú távra.

2021-ben elképesztő küzdelem után gyűrte le az elmúlt közel egy évtized uralkodó pilótáját, az előző generáció legjobbját Max Verstappen, aki ezzel felült a sportág trónjára és az új generáció képviselőjeként megszerezte első világbajnoki címét. A paprikás hangulat, a felfokozott érzelmi állapot végigkísérte a szezont, ehhez képest 2022 nyugodt, békés idénynek tűnik: a Ferrari és Charles Leclerc csak átmeneti kihívások elé tudta állítani a hollandot és a Red Bullt.

Verstappen szerint egy esetleges (jó eséllyel bekövetkező) idei vb-cím már nem jelentene neki akkora érzelmi töltetet, bár nem feltétlenül a küzdelem milyensége miatt.

-00122031_325



„Ha megtörténik, szerintem ez már kevésbé lesz érzelemdús. Így volt ez az első futamommal, az első győzelmemmel, az volt a legnagyobb pillanatom a vb-cím megszerzéséig. Így van ez mindennel, mert akkor ízlelhetünk meg valamit először, amit nagyon nehéz elérni a Formula-1-ben. Ha megnyerem az idei világbajnokságot, az is más lesz a tavalyihoz képest, de nem is akarok még erre gondolni. Jó formában vagyunk, de folytatnunk kell” – mondta Verstappen a Channel4-nak adott interjújában.

A holland azt is kijelentette, hogy szerinte ebben a csomagban még több év és több bajnoki cím is benne lehet.

„Nagyon jó a kapcsolatom a csapattagokkal. Önmagunknak kell lennünk, boldognak kell lennünk és elégedettnek kell lennünk azzal, amit és ahol csinálunk. Nálunk minden összeállt és meg akartuk nyerni a világbajnoki címet, amit sikerült is megtennünk. Hiszek az emberekben, akik a Red Bullnál vannak és akik érkeznek a csapathoz. Abban is nagyon hiszek, hogy még egy ideig sikeresek lehetünk, ezért köteleztem el magam hosszabb távra” – tette hozzá a 2028-ig szóló szerződésére utalva. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: