DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Vettel ma talán elfogadná a Multi-21-et”

Lando Norris szeretné fontos dolgokra felhívni a figyelmet az F1-es ismertségén keresztül, ahogy azt Sebastian Vettel is teszi, de szerinte nem lehet összehasonlítani kettejük helyzetét.

Az elmúlt időszakban fiatal kora ellenére Lando Norris is olyan versenyzővé vált a Formula-1-ben, aki hallatja a hangját bizonyos problémákkal kapcsolatban, akár olyanokról is beszél az F1-es platformokon, ami nem a sportághoz kötődik – arról is nyíltan kommunikált már, hogy mentális problémái voltak korábban. Az utóbbi években leginkább Sebastian Vettel volt hangos ezen a téren, így adódik a kérdés: Norris foglalja el a visszavonuló német helyét?

„Talán egy kicsit igen. De nem fogok a helyébe lépni. Nem hinném, hogy bárki, aki még az F1-es pályafutása első öt évében tart, megteheti, hogy egy visszavonuló versenyző helyére lép. A mostani Seb is nagyon más, mint a tíz évvel ezelőtti. Az a könyörtelen Seb már nem is annyira könyörtelen. Ha most jönne elő a Multi-21, talán már el is tűrné!” – idézi Norris szavait a RacingNews365.com.

-00121041_033



„Nehéz dolog ez és szerintem nem igazán lehet rátenni egy fiatalra azt a nyomást, hogy miért nem csinálja azt, amit Seb, mert a fiatal Seb sem csinálta azt és mindenki más. Néhányan teljességgel ki akarnak maradni ezekből a dolgokból, néhányan segíteni akarnak. Ebben a világban elég nehéz kimondani az érzéseinket és véleményt formálni, mert rengetegen kritizálni fogják azt. De kezdeményező akarok lenni, mint Seb, mert ő a legjobb meggyőződése szerint mond dolgokat” – magyarázta.

„Beszélgetéseket és címlapokat generál és ez az, amit el akar érni. Hülyeségnek tűnhet, hogy méhek vannak a sisakján, vagy ilyesmi, de ebből hoz létre valamit és pontosan azt csinálja, amit akar, én pedig ezt nagyon tisztelem. Nehéz a nyomába érni. Megpróbálom, kicsit mások is próbálkoznak, de ő amúgy is egy nagyszerű srác, egy nagyszerű személyiség.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: