DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Már én vezetem az autót és nem az engem

A brit pilóta szerint nehéz volt számára a tél, majd az is, hogy egy versenyképtelen autóba ült vissza az idei év elején. Most viszont már egyre jobb a helyzet és hiszi, hogy erősebbé váltak.

Korábbi csapattársa, Heikki Kovalainen kérdezte Lewis Hamiltont arról, hogy hogyan érzi magát mentálisan. A hétszeres világbajnok nehéz körülmények között veszítette el a tavalyi bajnoki címet, idén pedig a Mercedes van messze attól, amire a korábbi években volt képes, így a britnek nincs (egyelőre nem volt) érdemi esélye a futamgyőzelemre.

„A telem az önreflexióról szólt... a családom volt körülöttem, ez volt a leggyönyörűbb dolog, mert reagáltak a helyzetre és mind ott voltak nekem. Nem foglalkoztam a telefonommal, a közösségi médiával, csak játszottam a gyerekekkel, hóembert építettünk, aztán a vízben játszottunk, a hullámokkal. Persze edzettem közben, mert az jót tett a mentális egészségemnek és sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan tovább” – mondta Hamilton.

-00122031_176



A brit hozzátette, hogy végül úgy döntött, újra felveszi a harcot, de akkor jött a következő ütés: az autó nem volt alkalmas a visszavágásra, nem lehetett vele nyerni és azért küzdeni, amit tavaly elvesztett. Ennek ellenére nem volt depressziós, nem esett kétségbe, nem lett frusztrált, keményen dolgozott azon, hogy a technika újra ütőképessé váljon.

„Egyértelmű, hogy nem volt tökéletes a helyzet a háttérben. Nyilvánvalóan azt mondom, hogy küszködtünk. Sok mindent kipróbáltam az autóval és sok esetben ez visszaütött, szenvedtem azzal, hogy megtaláljam a helyem az autóban. Most már végre kevésbé ez a helyzet... Jelenleg inkább én vezetem az autót és nem az vezet engem, ez jó. Szerintem ez most mindenki számára jó tapasztalat, mert a nehézségek tesznek minket erősebbé. A bukások azok, amelyekből jobbak leszünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: