DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell a Bottas-ütközésről: Vakmerő volt

Bő egy év távlatából tekintett vissza a nagy port kavaró balesetre a Mercedes mai pilótája, szerinte túlságosan akarta azt a pontszerzést és úgy érezte, hogy a finn nem hagyott neki helyet. Karrierformáló pillanatnak tekinti.

Emlékezetes balesetet hozott össze 2021-ben, Imolában George Russell és Valtteri Bottas. A hatalmas csattanás után a fiatal brit kiugrott a Williamséből, odarohant a finnhez, majd hevesen gesztikulált és kissé meg is legyintette kollégáját, akinek a helyét aztán erre a szezonra elfoglalta a Mercedesben. Toto Wolff, a csillagosok vezére szinte azonnal eligazította Russellt, aki bevallotta: fontos pont volt számára az az incidens.

„Akkoriban egyáltalán nem az járt az eszemben, hogy a Mercedesszel kötöttek össze a pletykák. Csak arra gondoltam, hogy egy Williamsben ülök, nagyon régóta nem szereztünk már pontot és az az előzés jelentheti a különbséget a konstruktőri kilencedik és tizedik hely között, ami fontmilliókat jelenthet a csapat számára. Az teljességgel átformálhatja az istállót” – emlékezett vissza az ominózus esetbe Russell a Beyond the Grid podcastben.

 

„Ha azt nézem, hogy Valtteriről volt szó, egy Mercedesről, amivel valószínűleg négy kör múlva visszaelőzött volna, minden bizonnyal vakmerő előzés volt ez részemről. Ha minden tényezőt számításba veszünk. De akkoriban úgy voltam vele, hogy ha egy fél lehetőséget kapok a pontszerzésre a Williamsszel, 120%-ban megpróbálom kihasználni, ezt kellett csinálnom.”

„Ami pedig a kirohanást illeti: abban a pillanatban, a baleset után hevesen vert a szívem és úgy éreztem, hogy több helyet kellett volna hagynia nekem és többet is hagyott volna, ha tudja a sebességkülönbséget, ha számításba veszi a körülményeket. Nem tudom, hogy igazam volt-e vagy sem, de ezek a gondolatok voltak a fejemben. Szerintem kellenek olyan pillanatok, amelyek formálják a karrierünk, a személyiségünk, a jövőnk és azt hiszem, hogy számomra ez egyértelműen ilyen pillanat volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: