DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Idén biztosan marad ez az autó a Mercedesnél

Nem térnek át másik koncepcióra, nem másolják a riválisokat, elégedettek azzal, ami még benne van a mostani autójukban. Hogy a következő szezonnal mi lesz, az egyelőre rejtély.

George Russell szerint bizonyított már a Mercedes idei koncepciója, bár nyitott elmével kell folytatniuk a fejlesztést, míg Lewis Hamilton szerint el kell ismerniük, hogy a Ferrari és a Red Bull elképzelései jobban működtek az ő autójuknál, így érdemes megfontolniuk minden eshetőséget a jövőre nézve. Most Andrew Shovlin, a csapat pályán dolgozó mérnökigazgatója is kifejtette erről a véleményét.

„Igazából nem mondjuk azt, hogy rendben, mostantól ez a helyes koncepció mindörökké, elég nyitottak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy milyen autót akarunk. Szerintem az megerősítésre került, hogy az a fejlesztési út, amin járunk, az képes még többre, egyúttal úgy fest, hogy ez az út meghozhatja nekünk a sikert és a futamgyőzelmeket ebben a szezonban. Afelől nincs kétség, hogy a jelenlegi úton kell maradnunk, idén ez hozhatja a legjobb teljesítményt” – mondta Shovlin az F1 Nation podcastnek.

russs_1



„Ha megpróbáljuk úgy átalakítani az autót, hogy úgy nézzen ki, mint valaki másé, akkor rövidtávon teljesítményt fogunk veszíteni. Talán lehet előnye hosszabb távon, de ami az idei autót illeti, megfelelő elképzelésünk van arról, hogy hova akarunk vele eljutni és mennyi teljesítmény van még benne. Izgatottak vagyunk amiatt, amit hozni tudunk a következő versenyeken” – tette hozzá azzal kapcsolatban, hogy vajon lemásolják-e a Ferrari és a Red Bull elgondolásait.

Az Aston Martin már bedobott egy, a Red Bullra nagyon hasonlító autót év közben és a Haas is egy Ferrari-hasonmással gurult ki legutóbb, de valóban egyikük sem nyert akkorát azonnal, hogy feltétlenül ez legyen a leghatékonyabb módszer. Shovlin viszont hangsúlyozta: az idei évről beszél, a hátralévő kevesebb, mint fél szezonról. Hogy 2023-ra áttérnek-e más alapokra, az egyelőre rejtély...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: