DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„A Ferrari egyáltalán nem érdemli meg a vb-címet”

Mika Salo szerint Mattia Binotto jó munkát végzett, de meg kell oldaniuk bizonyos dolgokat: ő úgy látja, hogy már a futamok előtti megbeszélések is rosszul alakulnak a Scuderiánál.

Mika Salóval készített interjút a RacingNews365.com: a Ferrari korábbi F1-es versenyzőjét arról kérdezte a portál, hogy mit gondol egykori csapata idei teljesítményéről és bukdácsolásáról, valamint hogy szerinte van-e még esélyük a világbajnoki cím(ek)re a maranellóiaknak.

„A Ferrari egyértelműen nagyon gyors, de valami mindig elromlik. Nem tudom, hogy miért. Néha a pilóták hibáznak, néha a csapat. Így nem lehet világbajnoki címet nyerni” – fogalmazott világosan Salo.

„A szezon elején a Ferrari nagyon erősnek tűnt, Verstappen és a Red Bull pedig balszerencsés volt és technikai hibákkal küzdött. Úgy nézett ki, hogy könnyű világbajnoki cím lesz ez a Ferrari és Leclerc számára. A Red Bull viszont ezt teljességgel megfordította és Max nagyon-nagyon erős. Nehéz megmondani, hogy mi okozza a Ferrari problémáit, ehhez túlságosan kívülálló vagyok. De hiszem, hogy valami mindig balul sül el. Nehéz a helyzet, de biztos, hogy alaposan kivizsgálják, kielemzik és megoldják, mert így dobták el a vb-címet” – magyarázta a finn.

-00122018_1499



Salo szerint egyébként az olasz média és az olasz szurkolók híresen kritikus hozzáállása és az ebből fakadó nyomás nem lehet elég indok a folyamatos hibákra.

„Nyilván nagy nyomás van a csapaton, de ez bármilyen csapatról elmondható. A vezetőség mindig nyomás alatt van, mindig teljesíteni kell és persze Olaszországban kemény vélemények hangzanak el, a Ferrari is többször váltott már vezetőséget. Szerintem Mattia (Binotto) jó munkát végzett és visszahozta a Ferrarit a csúcsra, apró dolgokat kell megoldaniuk. Jól dolgoznak szombaton, de vasárnap úgy tűnik, hogy már a futam előtti megbeszélés is félremegy: azt nézik, hogy hogyan veszítsenek el egy futamot és nem azt, hogy hogyan nyerjék meg” – fogalmazott keményen, majd hozzátette:

„A dolgok jelenlegi állása szerint a Ferrari egyáltalán nem érdemli meg a bajnoki címet. Persze szép lenne, ha hirtelen valahogy megoldanák a gondjaikat a nyári szünet után, mert izgalmas versenyzést akarunk látni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: