DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Steiner: Az FIA tönkretette a futamunkat

A szünet után beszélni akar erről a Haas vezére, mert szerinte rossz döntés született az FIA részéről Magyarországon, amivel elúszott Kevin Magnussen versenye.

Már a Hungaroringen is kifejtette véleményét Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke arról, hogy az FIA és a versenyigazgatóság hibás döntést hozott akkor, amikor veszélyesnek ítélték Kevin Magnussen autójának első szárnyát, így kiintették a bokszba – ezzel gyakorlatilag lenullázták a dán pilóta versenyét. Most a RacingNews365-nek adott hosszabb interjújában is beszélt erről.

„Magyarországon abszolút semmi szükség nem volt a fekete-narancssárga zászlóra” – mondta Steiner a portál podcastjében. „A versenyigazgatóság és a csapatvezetők között megegyezés született arról, hogy ilyen esetben a felügyelők felhívják a csapatot és megkérdezik, hogy mit gondolnak a sérült alkatrészről, mert a csapat jobban tudja, hogy milyen a szerkezete” – magyarázta.

-00122004_1001



„Ebben az esetben viszont ez nem történt meg, ami nagy csalódás. Így nincs esély panaszt tenni, mert már jönni is kell a bokszutcába, nincs esély reagálni. A nyári szünet után fel fogom hozni, hogy ez nem korrekt. Mikor megnéztük a kérdéses alkatrészt, az derült ki, hogy semmi sem indokolta a zászlót, nem állt fenn annak a veszélye, hogy leesik vagy sérülést okoz valakinek, így viszont tönkretették a futamunkat. Szerintem rossz döntés született. Nyilván végig kell mennünk azon, hogy miért történt így, de Kevin futamának már mindegy.”

Magnussen addig a top tízben haladt és jó esélye volt a pontszerzésre, így viszont csak a tizenhatodik helyen ért célba Mogyoródon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: