DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Miért utasít vissza egy F1-es ülést Piastri?

Ezt a kérdést tette fel az expilóta Paul di Resta, aki szerint csak akkor csinálhat ilyet valaki, ha biztos helye van máshol. Így is meglepődött azon, hogy kikosarazta a versenyzését és a tesztjeit fizető Alpine-t.

A Formula-1-es közeg természetesen szerdára sem heverte ki a hétfői, majd főleg a keddi híreket az Alpine, Fernando Alonso és Oscar Piastri vonatkozásában, így szinte mindenki erről beszél, aki kötődik a sportághoz. A korábbi pilóta, Paul di Resta szerint teljes mértékben meglepő, hogy Piastri miért nem kötelezte el magát a franciák felé és miért nem él a lehetőséggel.

„Fernando az Astonhoz megy, ezt én egyáltalán nem hallottam sehol, nem hiszem, hogy a kollégáim hallották volna és még Otmar Szafnauert is meglepetésként érte. Ez vezetett odáig, ami Oscar Piastrival történt, aki az Alpine juniorja” – mondta a Sky Sportsnak Di Resta.

-00122019_388



„Az Alpine lobbizott érte, mindenki elmondta, hogy mennyire jó pilóta, F1-es ülést keresett neki és megpróbálta elhelyezni valahol, mert számít rá a jövőre. Emiatt nagyon meglepődtem azon a közleményen, amit Piastri kiadott: visszautasít egy top négyes csapatot, amelyben van fejlődési potenciál, mert nem akar náluk vezetni” – magyarázta.

„Ez csak azt jelentheti, hogy van már egy bebiztosított ülése valahol máshol. Hol fog vezetni? McLaren, Williams? Mi lesz így Daniel Ricciardóval? Nem vagyok benne biztos, hogy mi fog történni. Itt van ez a fiatal, akibe az Alpine befektetett, fizette a tesztjeit, a versenyzését azért, hogy beültesse az autóba, ő pedig azt mondja, hogy máshol fog vezetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: