DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Így lett lila szektorral utolsó Latifi

A szombati nap hőse első lett az esős szabadedzésen, majd a Q1 végén lila szektort villantott meg – de nemhogy továbbjutni nem tudott, az utolsó helyről sem mozdult el a kör végén.

A Williams pilótájának 1:19,570-es köre végül 1,2 másodperccel elmaradt a Q1 leggyorsabbja, Lewis Hamilton teljesítményétől: Latifi az első szektorban még gyorsabb volt a britnél és akárki másnál, a kör vége azonban teljesen félrecsúszott. A kvalifikáció után nyilatkozó kanadai maga is meglepődött, mikor említették neki a leggyorsabb szektoridőt.

„Lila voltam az egyes szektorban? Tényleg lila voltam az egyes szektorban! Száraz pályán is!” – reagált a helyszíni riportereknek nyilatkozó Latifi. „Igen, tényleg úgy tűnt, hogy a Q2-be jutás közelében vagyok. Csupán az utolsó kanyarban történt valami, talán egy széllökés, mivel abban a körben hátszél jellemző, nem tudom pontosan, mi történt, de az egyensúly teljesen más volt az előző körhöz képest.”



„Bosszantó a dolog. Nyilván nem számítottam arra, hogy a harmadik szabadedzésen elért hely közelében leszek, egy nedves időmérőn jobb esélyünk lett volna, de szárazon már pénteken is hátrébb álltunk, ami jelzi, hogy sok leszorítóerő hiányzik. Ezzel egy ideje tisztában vagyunk, még fejlesztési csomaggal is itt állunk. Frusztráló, főleg megint az én oldalamról, hogy hibáztam az utolsó kanyarban” – nyilatkozta a nagydíjat 20. rajtkockából kezdő Latifi.

A Magyar Nagydíj tavaly is különleges volt a kanadai számára. A mezőny végéről induló versenyző az első körös balesetek folyamán egészen a harmadik pozícióig lépett fel, a kockás zászló pedig hetedikként, pályafutása első pontszerzésével intette le. (Ez egyetlen valódi pontszerző futameredménye az F1-ben, a mogyoródi versenyen kívül csak a hivatalosan egykörös, safety car mögötti 2021-es Belga Nagydíjon szerzett pontot.) Latifi ezúttal nem bízik hasonló eredményben a Hungaroringen:

„Trükkös a dolog, normál mederben zajló versenyen sok minden hiányzik a száraz körülmények között. Hacsak nem kezd el valaki bowlingozni az autójával, mint tavaly, akkor nem számítok túl sokra, hogy őszinte legyek. Frusztráló a dolog, de megint csak azt tudom mondani, erre elég a csomagunk jelen pillanatban” – fogalmazta meg Latifi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: