DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Hamilton: Még nem értünk fel az élmenők közé

Lewis Hamilton cáfolta a feltételezéseket, miszerint a Mercedes megtalálta volna a megoldást a tempó hiányára és immáron az élen harcolhatna. Még mindig sokkal lassabb az autó szerinte.

A Mercedes a 2022-es szezonban néhány dobogós eredmény mellett nem tudott eddig győzelmet szerezni. Silverstone-ban és a Red Bull Ringen is jelentős fejlődést mutattak és győzelemről álmodva mentek Franciaországba. Azonban a lehangoló tempójuk a Francia Nagydíjon Toto Wolff csapatvezető szerint arculcsapás volt. Hamilton csak a kilencedik helyre tudott kvalifikálni, jelentős különbséggel Charles Leclerc Ferrarija mögött. A versenyen ugyan a második helyre tudott felkapaszkodni, de Carlos Sainz rajtbüntetése, valamint Leclerc balesete miatt mindkét Ferrari kiesett a csatából. Valójában a győzelemért egyetlen percig sem voltak versenyben. Hamilton szerint még hosszú út áll előttük.

 



„Nem, egyáltalán nem lehet mondani, hogy odaértünk volna az elejébe” – mondta a SkyF1-nek. „Elég régen itt vagyunk már a küszöb előtt, de még mindig nagyon lassan közelítünk. Silverstone-ban jó volt az összhang és jókat csatázunk, de legutóbb hátrébb léptünk vagy a többiek előrébb. Majdnem minden körben kaptunk legalább egy másodpercet még úgy is, hogy a versenytempónk jobb volt, mint a kvalifikációs teljesítményünk. Szerencsére a megbízhatósággal továbbra sincs gond. Vet némi árnyékot az eredményeinkre az, hogy azért tudunk jó helyezéseket szerezni, mert többiek néha kiesnek.”

Hamilton szerint a csapat végre elkezdte megérteni és megtanulni a W13-as versenygépet, ezért egyre jobban élvezi a futamokat. „Jobban élvezem a vezetést, mert végre be tudjuk állítani az egyensúlyt, meg tudjuk találni a többi területen is a megfelelő értékeket, amikkel ki tudjuk használni az autó erősségeit. Mindenki egyre lelkesebb, örömmel dolgozunk az autón, mert látszanak a lépések eredményei.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: