DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Ezért volt lassú a második edzésen a Mercedes

Rossz irányba indultak el a beállításokal Lewis Hamiltonék a Hungaroringen, nem működött jól az autó a pénteki második gyakorláson. Nagyon azért nem aggódnak.

Nagyon küszködtek a pilóták a Mercedesszel a Magyar Nagydíj második szabadedzésén, Lewis Hamilton többször is elhagyta a pályát, de George Russell is elfékezett egy szett gumit és a köridők sem igazán jöttek a csapatnál. Andrew Shovlin, a csapat pályaszéli mérnökigazgatója szerint változtatni akartak az első gyakorláshoz képest és rossz irányba indultak el Mogyoródon.

„Úgy vágtunk neki a második szabadedzésnek, hogy változtatásokat akartunk eszközölni, de amiket meghúztunk, azok visszafelé vittek minket. Az első edzésen erősebb volt a tempó, jobban egyben volt az autó. Vannak bizonyos dolgok, amikkel kapcsolatban elég biztos vagyok abban, hogy mit fogunk csinálni holnapra, mert nem néztek ki jól” – mondta Shovlin a Sky Sports kérdésére.

-00122030_255



„Bizonyos értelemben az esetleges szombati eső miatt nem olyan rossz az, hogy nehéz második szabadedzésünk volt. Szerintem ehhez képest elég eltérő körülmények várnak majd minket a harmadik gyakorláson és a verseny is sokkal hűvösebbnek tűnik, mint a mai nap. Ez nem a világ vége, de nyilván jó lenne olyan edzést összerakni, amely során lehet dolgozni az autóval, de ez nem ilyen volt. Viszont sok adatot gyűjtöttünk és tudjuk, hogy mit kell először meglépnünk, aztán az eső egy teljesen más történet lehet” – tette hozzá.

Russell és Hamilton csak a nyolcadik és a tizenegyedik helyet szerezte meg a második gyakorláson, ráadásul óriási lemaradásban voltak a köridő terén – bár a jobb helyezés ellenére a hátrányuk az első edzésen is megvolt már.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: