DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc tudja, hogy mennyit jelentett a hibája

Megpróbált túllépni a franciaországi kudarcon, a versenytempó és a gumikezelés biztató számára, a vb-címben pedig a végsőkig hisz. Ezt mondta Charles Leclerc a Hungaroringre érkezve.

Múlt vasárnap üvöltve fejezte be futamát Charles Leclerc, a franciaországi kudarc után viszont a vártnál mégis talán nyugodtabban bukkant fel a hungaroringi paddockban. A Ferrari monacói ásza szerint megpróbálta túltenni magát a hibáján.

„Muszáj volt, nem merenghetek azon a hibán, nem ragadhatok emiatt a múltban. Nem, megcsináltam azt a hibát, rengeteg pontomba került, tisztában vagyok mindezzel, ennyi. Most tovább kell lépnem, 100%-ban a mostani hétvégére kell koncentrálnom, megpróbálni a legjobbamat nyújtani és megnyerni a versenyt” – mondta Leclerc a Formula.hu tudósítója előtt, aki kapott kérdést azzal kapcsolatban is, hogy vajon az extra nyomás okozta-e a hibáját.

cha



„Nem, mert az igazi nyomás még azelőtt érkezett, amikor Max a sarkamban volt. Azon a ponton Max már egy nem optimális stratégiára váltott, így nekem a saját futamomra kellett koncentrálnom és ezt is tettem. Nyilvánvalóan amikor az ember a határokat feszegeti, akkor előfordulnak hibák. Minden hibából tanul az ember, de ez most trükkös. Nyilván nyomtam és valószínűleg Max is így tett, én két-három tizeddel gyorsabb voltam nála, de valószínűleg ez okozta a hibámat is. Viszont hogy el akarok-e dobni tizedeket azért, hogy ne hibázzak? Valószínűleg nem” – magyarázta a hozzáállását a vb-második.

Ami a hétvégét illeti: „Szerintem az autónk erős lesz itt, bár szerintem a Paul Ricard és Budapest két olyan pálya, amelyen korábban kicsit jobban szenvedtem, de Ausztrália is ilyen volt régebben, idén mégis jó hétvégét tudtam ott összerakni. Remélem, hogy most is fordítani tudok a megszokottakon. Ami a fejlesztési versenyt illeti: meglep a versenytempónk és Ausztria óta a gumikezelésünk is jó, változtattunk a beállításokon a sprint után, illetve vezetési szempontból is módosítottunk, ami számomra egyértelmű előrelépés, ez pozitívum a folytatásra nézve.”

A világbajnoki esélyeit pedig egy mondattal foglalta össze: „Hiszek benne a végsőkig.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: