DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az Aston Martin a pontszerzésben bízik

Carlos Sainz és Kevin Magnussen büntetései miatt Sebastian Vettel a tizenkettedik, Lance Stroll a tizenötödik helyet szerezte meg az időmérő edzésen. A jó versenytempóban bízva, céljuk a pontszerzés.

Annak ellenére, hogy a harmadik szabadedzésen az utolsó helyen végzett, Vettel elégedetten nyilatkozott, mivel érzésre a maximumot hozta ki az autóból, másrészt még mindig a tapadás hiányát kifogásolta: „Úgy gondolom, hogy a hétvégére végrehajtott apró fejlesztéseink valamit javítottak. Nehéz délután lesz holnap, de biztos vagyok benne, hogy sikerül a gumikat kezelni a versenyen. Azt hiszem, ez lesz a legnagyobb problémája mindenkinek – beleértve magunkat is –, de úgy gondolom, hogy vigyázhatunk rájuk. Jó lenne vasárnap megszerezni néhány pontot.”

Stroll már a Q1-ben búcsúzott, mivel a pálya harmadik szektorában forgalomba került, így nem tudott tiszta kört futni. „Mivel a kivezető köröm sem volt tökéletes, már az első szektorban is időt veszítettem. Ennek ellenére a hosszú távú tempónk ígéretesnek tűnt pénteken, és itt is lehet előzni, szóval vannak még lehetőségek, amelyeket kihasználhatunk. Este még elemezzük az adatokat, hogy megnézzük, mit tudunk tenni még a versenyen.”



A hosszú etapokban bízik a csapatfőnök is, aki úgy véli, egykörön nem volt igazán acélos a tempójuk. Mike Krack szerint enyi volt a szombati napban.

„Bár a harmadik szabadedzésen nagyon sok időt veszített, ennek ellenére Sebastian bejutott a Q2-be, de nem volt elég tempónk, hogy továbbjussunk onnan, Lance-t pedig a gyors körén feltartották. Tegnap jó teljesítményt nyújtottunk a hosszú etapokon, így a célunk, hogy pontokat szerezzünk.” – idézte a Gptoday.com Krack nyilatkozatát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: