DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 14. kedd
F1

Sainz: Van esély a büntetésre

A Ferrari továbbra sem döntött a motorcseréről Carlos Sainz autóját illetően. A spanyol elárulta, egyelőre még nem tudják miként alakul a hétvége, de könnyen lehet, hogy büntetéssel kell számolnia.

Kiváló formában volt eddig a nyár folyamán Carlos Sainz, aki már Kanadában is közel került élete első futamgyőzelméhez, végül Silverstone-ban állhatott fel életében először a dobogó legfelső fokára. Az Osztrák Nagydíjon a Ferrari akár egy kettős győzelmet is arathatott volna, ám a spanyol pilóta kénytelen volt feladni a futamot, miután kigyulladt az autója.

A technikai gond miatt benne van a pakliban, hogy motorcserére lesz szükség, ez azonban rajtbüntetést vonna maga után. Sainz szerint egyelőre még nem hoztak döntést a csapatnál.



„Meg kell néznünk a rendelkezésre álló lehetőségeket, látnunk kell, mennyire lehet előzni, hogy mi a helyzet a gumikkal, és a hőmérséklettel. Ezek után döntést hozunk, és nyilvánvalóan van rá esély, hogy a hétvégén új motort teszünk be, ami büntetéssel járna, de még nem hoztunk végleges döntést” – mondta Sainz az F1TV kamerái előtt csütörtökön.

A 27 esztendős versenyző reméli, hogy a szezon második fele simábban alakul majd számára, mivel az eddigiek során rengetegszer csalódott.

„Elég rossz volt ez pont az első győzelmem után, és Kanadában is a legjobbak között voltam. Az évem kezdett végre beindulni, de hirtelen kiestünk a ritmusból. Nem volt könnyű az első félidő, de remélem, a második sokkal simább lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: