DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem tolonganak a kínai szponzorok az Alfánál

A csapatot azzal vádolták, hogy a kínai pénz miatt választották Guanyu Zhout. Fél év elteltével azonban csak két cég támogatja az istállót az ázsiai országból.

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur is elismerte, a Kínából érkező szponzorok bevonzása lassan megy – nem tolonganak a cégek, hogy a Formula-1 első kínai versenyzőjét támogassák anyagilag.

„Eddig kicsit nehezen megy. Aláírtunk nemrég a SenseTime-mal és korábban az AMX céggel, ez a két szponzorunk Kínából” – mondta az Autosport kérdésére Vasseur. Utóbbi vállalat februárban, előbbi csupán július elsején csatlakozott a szponzorok sorába. „Meggyőződésem, hogy időre van még szükség, és talán először Zhounak kell eredményeket elérnie, hogy új szponzorokat vonzzunk. De az a megérzésem, mivel rengeteg a megkeresés, hogy kezd működni. Egyelőre meglehetősen lassan. A második kínai szponzorral nemrég írtunk alá, aminek örülök. Tudom, hogy a folyamat hosszú lesz.”



A teóriára, hogy az újoncként eddig kétszer pontot szerző Zhout csak a szponzorpénz miatt szerződtették, így reagált: „Tudjuk, hogy a paddockban elég nagy számú félkegyelmű van, akik nagyon alacsony szinten értik, hogyan működik az üzletünk. Nem azért adnak belépőt ezeknek az őrülteknek, mert okosabbak. Végső soron szerintem a legjobb dolog, ha nem beszélünk, hanem cselekszünk. Ő is így állt hozzá.”

„Elbeszélgettem Zhouval, amikor elhangzottak ezek a félkegyelmű megjegyzések. Azt mondtam neki: ’Zhou, nem számít, hogy mit gondolnak és mondanak most, egy fontos munkát kell elvégezned. A csapat teljes támogatását élvezed, ez a legfontosabb. Mutasd meg mindenkinek, hogy képes vagy rá!’” – idézte fel a Zhou leigazolását követő visszhangot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: