DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Két-három tized kell a Mercedesnek

Andrew Shovlin szerint még ennyit kellene találniuk a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest, bár világos, hogy az említettek is fejlesztenek. Ő nem kételkedett az idei autójukban.

Ahogy arról mi is írtunk, sokak szerint meglepetést okozhat a Mercedes a Francia Nagydíjon, mert nagyon fekszik ez a pálya a látványosan javuló autónak, de Andrew Shovlin, a Mercedes pályaszéli mérnöke szerint még mindig van egy jól látható lemaradásuk a két topcsapathoz, a Ferrarihoz és a Red Bullhoz képest. 

„Én mindig is azt gondoltam, hogy nyerhetünk futamokat ebben az évben és teljes mértékben így hozzá a csapat” – mondta a The GoF1Show-nak Shovlin. 

shov



„A fejlesztési lépcsőinkkel valahonnan a középmezőnyből eljutottunk odáig, hogy az utóbbi futamokon már a Red Bull és a Ferrari sarkát tapossuk, idővel pedig akár el is kaphatjuk őket. Jelenleg viszont még nem vagyunk ehhez elég gyorsak. További két-három tizedmásodpercet kellene találnunk azon felül, amennyivel ők gyorsulnak a fejlesztéseikkel. Most erre koncentrálunk, mert ha van egy olyan autónk, ami már nagyjából ott van azon a szinten, akkor a győzelmek is jönni fognak” – magyarázta.

„A szezon korábbi szakaszában abszolút a középmezőnnyel csatáztunk a versenyeken és az időmérőkön is, de azóta messzire jutottunk és a legbiztatóbb az, hogy megértettük, hogyan kell fejleszteni ebben a szabályrendszerben. A Silverstone-ba elvitt csomagunk azt hozta, amit vártunk tőle, ennek nagyon örültünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: