DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Alonso: Lewis a sportágunk legendája

Elismerően beszélt korábbi csapattársáról Fernando Alonso. A spanyolok kétszeres világbajnoka szerint Lewis Hamiltonról már 2007-ben is látszott, hogy sokra viheti.

Fontos hétvége vár Lewis Hamiltonra Franciaországban. A Mercedes brit pilótája karrierje 300. nagydíjára készül, ezzel pedig a hatodik olyan F1-es pilóta lesz, aki eléri ezt a mérföldkövet. A brit versenyzőt pályafutása korábbi szakaszáról faggatták az újságírók a csütörtöki médianapon, ahol Fernando Alonsót nevezte meg eddigi legkeményebb ellenfelének.

„Emlékszem, amikor 22 évesen Fernando mellett voltam, még nagyon fiatalon. Nagy nyomást jelentett egy olyan nagyszerű ellenféllel megmérkőzni, mint ő. Képességek, és a nyers tempó alapján azt mondanám, Fernando volt a legnagyobb. Volt néhány kiváló csatánk, és bárcsak több lenne. Remélhetőleg továbbra is versenyezni fog” – mondta Hamilton a Francia Nagydíj sajtótájékoztatóján, ahol a Formula.hu újságírója is a helyszínen volt.



 

A hétszeres világbajnok szavaira természetesen Alonso is reagált, aki csupa pozitív dolgot mondott a Mercedes versenyzőjéről.

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy sokat változott. Már 2007-ben is megvolt a tehetsége, és most is megvan a tapasztalattal együtt. Hihetetlenül jó versenyző volt, és a sportágunk legendája. Mindig is öröm volt megosztani vele ezt az időt, de akkoriban valószínűleg senki sem gondolta, hogy valaki képes lesz hét bajnoki címet nyerni, mint Michael Schumacher. Ez egy elképesztő út volt, amit felépített a Mercedesnél az elmúlt években, kiemelkedő volt. Gratulálok a 300. futamhoz” – tette hozzá a spanyol pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: