DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrarinál érzik, a motor hűtése kulcsfontosságú lesz

Idén már számos alkalommal adták meg magukat az olasz erőforrások a vörösöknél és a partneristállóknál is. A franciaországi hőségben különösen fontos lesz a motor megfelelő hűtése.

A Scuderia aerodinamikai részlegének főnöke az istálló sajtóanyagában külön kiemelte, hogy a hétvégi Francia Nagydíjon még az átlagosnál is fontosabb lesz az erőforrások megfelelő hűtése. A magas hőmérséklet ugyanis még inkább kibabrálhat az eddigiek alapján is kissé törékenynek bizonyuló motorral.

„A Francia Nagydíj egész hétvégéjén nagyon magas hőmérsékletre számítunk. Biztosnak kell lennünk abban, hogy a gumik ideális használatán kívül az erőforrásaink is megkapják a megfelelő hűtést. Ez nagy kihívás lesz számunkra, miközben az aerodinamikai beállításokon is fontos méréseket fogunk végezni” – mondta el véleményét Diego Tondi.

A Ferrari motorja idén többször is megadta magát, Ausztriában például elég látványosan


Az olasz szakember tudja, hogy az autó hűtése kritikus lesz a hétvégén, komoly megoldandó feladat. Sainz legutóbbi kiesése után nem engedhetne meg magának az istálló egy újabb nullázást, de az abroncsokon kívül a motor is könnyen túlhevülhet a forróságban, ezzel mindenki tisztában van.

A bajnoki versengés jelenlegi második helyezettje bizakodó. „Ezen a hétvégén közepesen erős hűtési rendszert tervezünk használni, ami az aerodinamikai elemeken is látható lesz. A motoron kívül a gumikat is megfelelő hőmérsékleten próbáljuk tartani, de a pálya karakterisztikája miatt ez nem lesz egyszerű feladat, a forró időjárás pedig extra kihívást jelent majd számunkra” – ecsetelte véleményét Charles Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: