DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly jól teljesítene a hazai közönség előtt

Hazai versenyére készül az AlphaTauri francia pilótája, aki javítani szeretne a felejthetően sikerült osztrák hétvége után. Pierre Gasly úgy véli, egy különleges hétvége vár rá.

Nem alakult jól az Osztrák Nagydíj Pierre Gasly számára, aki pont nélkül távozott a Red Bull Ringről, miután a sprintfutamon, és a vasárnapi nagydíjon is ütközött. A francia pilóta bízik abban, hogy a csapat új fejlesztései által javítani tud majd.

„Ausztria felejthető hétvégének bizonyult, ezért különösen várom, hogy újra versenyezhessek a Paul Ricardon. A Red Bull Ringen a kvalifikáció rendben volt, éppen csak az első tízből kerültünk ki egy olyan pályán, amiről tudtuk, hogy bonyolult lesz számunkra, de a sprintfutam sajnos nem sikerült jól, vasárnap pedig volt egy incidensem, és nem volt meg az a teljesítményszintünk, amire szükségünk lett volna a küzdelemhez, de persze a két büntetés sem segített. Remélem, hogy a frissítésekkel sokkal jobbak lesznek a dolgok. Ezek főként az aerodinamikát érintik, és igazi előrelépést kell hozniuk, szóval alig várom, hogy kipróbálhassam őket, és újra harcba tudunk szállni a pontokért” – idézte az AlphaTauri előzetese Gasly szavait.



 

A 26 esztendős pilóta hazai pályán szeretne minél jobb teljesítményt nyújtani hazája közönsége előtt, főként, hogy jelenleg elég labilis a Francia Nagydíj helyzete.

„Ez egy különleges hétvége, főként idén, mivel a Francia Nagydíj jövőjét illetően van némi bizonytalanság. Nem tudjuk biztosan, hogy jövőre is a naptárban marad-e vagy sem, ezért szeretném élvezni a pillanatot, megosztani mindent a rajongóimmal, támogatóimmal és a francia F1-es versenyzés szerelmeseivel. Sőt, a szurkolóim számára külön Gasly-tribünt szerveztünk a hátsó egyenes sikánjánál. Jó érzés, hogy valami kicsit személyesebbet tehetek, és a szokásosnál valamivel jobban kapcsolódhatok hozzájuk. Jó hangulat lesz, és remélem, hogy elég jól tudunk teljesíteni ahhoz, hogy egy nagyszerű eredményt érjünk el a francia közönség előtt” – zárta gondolatait Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: