DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Magnussen: Mick nagyot lépett előre

A Haas dán pilótája elismerően beszélt csapattársa legutóbbi két versenyhétvégén mutatott teljesítményéről, szerinte a csapatnak is arra van szüksége, hogy mindkét versenyzője szállítsa a pontokat.

Mick Schumacher hosszú várakozást követően Silverstone-ban szerezte meg pályafutása első F1-es pontjait, Spielbergben pedig rögtön sikerült is tovább növelnie egységei számát, hiszen a hetedik helyen intette le őt a kockás zászló. Mindeközben az ifjú német Silverstone-ban Max Verstappennel, míg Ausztriában Lewis Hamiltonnal vívott öldöklő küzdelmet, ami állítása szerint megértette vele, hogy ezentúl senkitől sem kell félnie a pályán. Erős teljesítményének is köszönhetően a Haas a hetedik helyre lépett előre a konstruktőri bajnokságban, megelőzve az AlphaTaurit.

Schumacher több dicséretet is kapott a paddock tagjaitól az elmúlt napokban, a sorba most csapattársa, Kevin Magnussen is beállt: „Jelenleg a hetedik helyen állunk a bajnokságban, ez az, amire szükségünk van. Mindkét versenyzőnek jól kell teljesítenie, mert elég nehéz a csapatnak, amikor csak egy ember hozza a pontokat. Mick az elmúlt hétvégéken egyértelműen nagy előrelépést tett, ami biztató” – idézi a dán versenyzőt a RaceFans.net. Magnussen azt is elmondta, hogy jó teljesítménye ellenére nem vett észre különösebb változást csapattársa viselkedésében: „Nem tudom változott-e, én elsősorban magamra összpontosítok, és biztos vagyok benne, hogy ő is ezt teszi.”



A dán versenyzőt csapata közelgő fejlesztési csomagjáról is kérdezték: „Óvatosnak kell lennünk az újításokkal, mert úgy tűnik, hogy a többiek nem léptek túl sokat előre velük. Remélhetőleg mi találunk majd valamit az új csomaggal, de nem várok nagy átrendeződést, bőven elégedettek lehetünk, ha egy kicsit jobbak leszünk.”

A Haas az egyetlen olyan csapat a rajtrácson, amely eddig semmilyen jelentős változtatást nem eszközölt autóján a szezon kezdete óta, az amerikaiak első nagyobb fejlesztési csomagja várhatóan a Magyar Nagydíjon debütál majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: