DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: A versenyzők is emberek

Az Ausztriában történt incidensek után Daniel Ricciardo úgy érzi, egyesek elfelejtik, hogy a pilóták is emberi lények. A McLaren ausztrál pilótája szerint egy baleset az utolsó, amit látni szeretnének.

Komoly visszhangja lett az Osztrák Nagydíj hétvégéjén történt eseményeknek, ahol a pénteki időmérő edzés során több balesetet is éljenezve ünnepeltek a szurkolók, néhány néző pedig zaklatásra, rasszizmusra, homofób megnyilvánulásokra panaszkodott. Az esetek következtében az F1 hivatalos közleményben ítélte el azokat az embereket, akik nem megfelelő módon viselkedtek a helyszínen, de a vasárnapi futam első három helyezettje, valamint a Mercedes csapatfőnöke is egyértelművé tette, hogy tenni kell az ilyesmi ellen.

Most Daniel Ricciardo nyilvánított véleményt a témában, aki úgy érzi, mindig lesznek olyan rajongók, akik nem kedvelnek egyes versenyzőket, de egy baleset, és az ezt ünneplő szurkolók az utolsó dolgok közé tartoznak, melyeket látni szeretne egy versenyhétvége során.



 

„Biztos vagyok benne, hogy a rivalizálás egy nagyszerű dolog. Lewis (Hamilton), és Max (Verstappen) csatája is tavaly döbbenetes volt, de azt hiszem, egy baleset, az egy kicsit más területre esik. Ez is olyan, mint bármelyik sport, mindig lesz pro és kontra. Úgy gondolom, hogy a pályán zajló csaták és az, hogy szurkolnak, vagy hasonló, az király. Én soha sem voltam a kifütyülés híve, szóval nem helyeslem, de természetesen lesznek olyanok, akiket szeretsz, és olyanok is, akiknek nem feltétlenül drukkolsz, viszont egy balesetnél inkább azt kívánod, hogy bárcsak ne látnánk” – mondta el Ricciardo a Motorsport számára.

Az ausztrál versenyző szerint a szurkolóknak el kell fogadniuk, hogy a versenyzők is emberek, és ideje felnőtt módjára viselkedniük.

„Emberi lények vagyunk, és azt hiszem, ezt talán nem szabad elfelejteniük. Amikor egész nap a tömegben vagy, és nyilván megittál pár sört meg ilyesmi, a melletted ülő srác pedig ezt teszi, akkor könnyen azt gondolod, hogy rendben van, te is megteheted, de ha eljutsz egy olyan korba, amikor már éretté válsz, és rájössz, hogy oké, azokat a dolgokat, amiket 15 évesen csináltam, nem kellene 30 évesen csinálnom. Szóval egy kicsit ésszerűbbnek kell lenned” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: