DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hakkinen: Gyengeségből erősséget csinált a Ferrari

Mika Hakkinen szerint a versenystratégia terén egyértelműen jól vizsgáztak a maranellóiak Spielbergben, de muszáj kijavítaniuk a megbízhatósági gondjaikat, ha harcolni akarnak a vb-címekért.

Ugyan két kettős futamgyőzelmet bukott el az elmúlt két versenyhétvégén a Ferrari, de az "egyedi" győzelmet mindkét alkalommal behúzta a Scuderia, ráadásul legutóbb Spielbergben, a Red Bull felségterületén tudott domináns teljesítményt nyújtani vasárnap, ami arra enged következtetni, hogy tempóból jelenleg előrébb tartanak a maranellóiak. Ezt emelte ki szokásos futamértékelőjében Mika Hakkinen is, aki rámutatott: korábban gyengék voltak a vörösök a stratégia terén, Ausztriában viszont tökéletesen reagáltak és most ők voltak a jobban ezen a téren.

„A Ferrari versenystratégiái okoztak problémákat idén, de ezen a vasárnapon nem. Amikor látták, hogy Max két kiállásra váltott, ők is követték ebben, de eltolták a kiállásukat, így végig jelentős gumielőnyben voltak. Ez az a magabiztosság a taktikát tekintve, amit meg kell tartaniuk a folytatásban, hogy mindig kihívás elé akarják állítani a Red Bullt” – írta a kétszeres világbajnok.

-00122014_033



„Carlos motorhibája azt mutatja meg, hogy még mindig van min dolgozniuk a megbízhatóság terén és biztos vagyok benne, hogy pontosan tudják, mi a probléma. Charles nem engedheti meg magának, hogy ilyen gondjai legyenek, ha közelíteni akar Maxhoz. Sőt, igazából neki arra van szüksége, hogy Max kiessen, akkor tudja jelentősen csökkenteni a hátrányát.”

Ez a hátrány most egyébként 38 pont, az utóbbi hétvégéken hiába bakizgatott Verstappen és a Red Bull, ezt Leclerc és a Ferrari továbbra sem tudta igazán megbüntetni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: