DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 2. szerda
F1

Perez: George nem tudta uralni az autóját

A mexikói nagyon csalódott volt a kiesése után, szerinte már egyértelműen Russell előtt volt, akinek hagyott is elég helyet, de a brit nem bírt a Mercedesével, így összeértek. Sainzot sajnálja.

Ugyan a sprinten nagy felzárkózást produkált az elrontott (büntetett) időmérő után Sergio Perez és az ötödik helyről rajtolhatott a spielbergi főfutamon, de hiába a nagy lendület, már az első körben kiesett: ígéretéhez hűen megpróbálta a lehető leghamarabb megelőzni George Russellt a külső íven, de összeértek, a mexikói megforgott, visszaesett az utolsó helyre és nem sokkal később fel is adta a versenyt. Russell ugyan kapott öt másodperc büntetést az ütközésért, de ez Perezen már nem segített.

perez_6



"Sajnálatos, ami történt, mert én abszolút úgy érzem, hogy én mindent megtettem annak érdekében, hogy elkerüljem az ütközést. A verseny első körében jártunk és George-on múlt, hogy képes-e uralni az autóját, de egyértelműen nem volt rá képes és összeértünk úgy, hogy én már világosan előrébb jártam" - mondta a versenyt követő értékelésében Perez, aki megkapta azt a kérdést is, hogy a konsruktőri csata miatt valamiféle vigaszt jelent-e neki vagy nekik az, hogy Carlos Sainz is kiesett a Ferrarival.

"Nem, nem, őszintén szólva egyáltalán nem. Nagyon sajnálom Carlost azért, ami ma történt vele, de ez nem a mi dolgunk. Ami pedig a tempót illeti, most nem volt az igazi az autóval, ki kell elemeznünk ezt a hétvégét" - zárta rövidre a mexikói a Formula.hu jelenlétében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: