DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ocon: Tökéletes hétvégénk volt

Esteban Ocon az előkelő ötödik helyet szerezte meg az Osztrák Nagydíjon. Az Alpine versenyzője jól teljesít idén, a mostani verseny egy-egy pontján a körülmények miatt a Mercedesekkel is harcolt.

Ocon nagyon pozitívan értékelte az Osztrák Nagydíjat: „Tökéletes hétvégénk volt, a teljesítmény és az eredmények tökéletesítése értelmében. Természetesen ez nem egy győzelem, de annak érzem, mert ennél nem tudtunk volna többet tenni az időmérőtől a sprinten át mostanáig” – kezdte az Alpine pilótája. „Volt egy kis remény, hogy George-ot magunk mögött tudjuk tartani, de a VSC után túl gyors volt, úgyhogy nem volt rá esély, hogy kontroll alatt tartsuk. 13 pontot szereztünk, így most döntetlenre állunk a McLarennel a konstruktőri bajnokságban, úgyhogy erős [hétvége] volt” – folytatta Ocon a Formula.hu jelenlétében.

A franciánál alkatrészt cseréltek a megbízhatóság érdekében. Arra a kérdésre, hogy egyetértett-e csapatával ennek kapcsán, hozzájuk való elkötelezettségét fejezte ki: „Természetesen bízom a csapatomban. Tudják, hogy vannak olyan problémák, amikkel nem tudunk sok pontot szerezni. De az autónknak van teljesítménye, úgyhogy nincs probléma, olyan autót akartunk, ami tud teljesíteni, tudja hozni a jó eredményeket, és a megbízhatóság pedig majd érkezik, ahogy minél több verseny telik el.”



Az Alpine remekel, a negyedik erőt képviselték az osztrák verseny során, fejlesztéseik Ocon szerint is működnek: „Nagyon pozitív, nagy öröm látni, hogy a csomag, amivel Silverstone-ban edzettünk, nagy különbséget jelentett. Remélhetőleg a következőek is ilyen komolyak lesznek. Még van munkánk, hogy küzdhessünk a Mercedesekkel, hiszen még mindig túl gyorsak, de ha a csapat képes még ilyeneket csinálni, akkor majd menni fog” – mondta a francia.

Az Alpine versenyzője is konzisztensen teljesít, de szerinte még áll munka előtte és a csapat előtt: „Még mindig dolgoznunk kell azon, hogy tartsuk a teljesítményünket. Volt, amikor azt éreztem, hogy nincs meg a tempónk, de ezen a hétvégén ez tökéletes volt. Még mindig van mit tanulnunk, hogy tudjunk konzisztensek lenni, de itt mindent tudtunk optimalizálni."

A következő verseny Ocon hazai futama lesz, bizakodik, hogy teljesítményét ott is magas szinten tudja tartani. A Francia Nagydíjat az Alpine versenyzője a bajnokság nyolcadik helyéről várhatja, 12 ponttal lemaradva a hetedik helyezett Lando Norris mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: