DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Hamilton nagyot csalódott magában

A falban landolt Lewis Hamilton a pénteki kvalifikáción, és bár a teljesítményükkel elégedett, a Q3-as kiesés miatt rendkívül csalódott. A brit a tizedik helyről rajtolhat a sprintkvalifikáción.

Ritka pillanatoknak lehettek szemtanúi, akik követték a spielberg-i versenyhétvége időmérőjét. Már az is meglepetést okozott, amikor Lewis Hamilton a falban kötött ki, ám ha ez nem lett volna elég baj a Mercedesnek: nem sokkal később csapattársa, George Russell is követte őt. 

„Nagy ütközés volt, de jól vagyok. Ugyanakkor hihetetlenül nagyot csalódtam magamban. Sajnálom a csapatot, akik olyan keményen dolgoztak az autón. Nem szeretem sérülten visszavinni nekik” – fogalmazott a csalódott brit a kvalifikációt követően. 



„Azt hiszem, az első három helyért harcoltunk, egyszerűen nincs mit mondanom. Elvesztettem a hátsó részt a hetes kanyarban és ennyi” – tette hozzá.

Mint mondta, a balesetet leszámítva bizakodásra ad okot, hogy láthatta, a teljesítményük kiváló. „Nem számítottunk rá, hogy a mai nap ilyen szoros lesz. Ez egy hatalmas pozitívum a csapatnak, ám mivel nagyon lemaradtam, nem tudom, mire leszek képes a sprintkvalifikáción. Remélem, ott majd be tudom hozni az elvesztett időt” – zárta gondolatait a hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: