DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen erős hétvégére számít Ausztriában

Már nagyon izgatott az Osztrák Nagydíjat a világbajnoki címvédő, mivel rengeteg szurkolója kilátogat majd a helyszínre. Max Verstappen úgy véli, a silverstone-i botlás után most visszavághatnak.

Miután a Brit Nagydíjon Carlos Sainz szelte ált elsőként a célvonalat, megszakadt a Red Bull hat futamon át tartó győzelmi sorozata. A legutóbbi versenyhétvégén Sergio Perez végül felállhatott a dobogóra, ám ehhez egy biztonsági autós periódusra is szükség volt, Max Verstappennek viszont be kellett érnie a hetedik pozícióval, mivel a leintésig egy törmeléket cipelt az autó alján.

A holland pilóta most feledtetné a múlthétvégi kudarcot, főleg, hogy a csapata hazai pályája következik a versenynaptárban, melyet ő is nagyon kedvel.

„Rengeteg jó emlékem van az ausztriai versenyzésről, így nagyon izgatottan várom a visszatérést. Ez egy igazán érdekes pálya, kevés kanyarral, amin nagyon szórakoztató vezetni. A hangulat mindig nagyszerű, imádom látni a szurkolókat a lelátókon, és azt hiszem, az emberek általában véve is nagyon élvezik az ottani hétvégéket” – árulta el Verstappen a csapat hivatalos előzetesében.



 

A 24 esztendős versenyző számára tényleg különleges lesz a következő futam, ezért egyedi sisakfestéssel indul majd. Érzései szerint a Red Bull Ringen jól teljesíthetnek, amiben a sprintfutamos lebonyolítás is a segítségükre lehet.

„Silverstone kemény verseny volt, de előre tekintünk. Remélhetőleg egy jó hétvégét tudunk teljesíteni, és tényleg maximalizálhatjuk a pontokat, amiket egy Sprint hétvégén a hazai pályánkon szerezhetünk. Arra számítok, hogy ez egy jó hétvége lesz a csapatunk számára” – zárta gondolatait Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: