DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Miért nem büntettek senkit a Brit Nagydíj végén?

Damon Hill szerint Perez, Leclerc és Hamilton csatája kemény, de sportszerű küzdelmet hozott némi lökdösődéssel, aminek bele kell férnie - örül, hogy az illetékesek is így látták.

Szenzációs versenyzést hozott a Brit Nagydíj hajrája, erről Ross Brawn, a száguldó cirkusz motorsportért felelős igazgatója is beszélt - most pedig Damon Hill, 1996 világbajnoka mondta el a véleményét. Sokakban felmerült, hogy a különböző leszorítás- és pályalevágás-gyanús eseteket miért nem vizsgálták és miért nem osztottak ki büntetéseket, Hill szerint egyértelmű volt a szándék.

"Voltak érintések, lökdösődések, egymásra támaszkodások, de szerintem a stewardok úgy voltak vele, hogy nem, nem fognak csinálni semmit, mert itt sportszerű versenyzés zajlik. Szerintem ez egy jó jel" - mondta Hill az F1 Nation podcastben.

silverstone



"Kemény, de sportszerű küzdelmet vívtak a pilóták, ez történik, ha valaki versenyez és ez történik, ha valaki bevetődik a belső ívre, mindenkinek nem lehet helye. Emiatt néha az út minden részén használni kell! Például láttuk, hogy Lewis szélesen fordult a hármas kanyarban, lehetett volna azt mondani, hogy Sergio leszorította őt, de igazából nem: Sergio bevetődött és Lewisnak fel kellett adnia a pozíciót. Szenzációs volt nézni ezt a meccset, például Charles és Lewis csatát a Copse-ban" - magyarázta a korábbi világbajnok.

"Láttunk korábban olyan versenyeket, amelyek során a pilóták a gyors kanyarokban nem tudtak elég közel maradni az előttük lévőhöz annyira, hogy utána nyithassák a DRS-t. Most viszont meg tudták ezt tenni, a Beckettsben is ott maradtak a másik mögött és képesek voltak támadást intézni a Stowe felé. Hihetetlenül szoros pillanatokat láttunk, ami azt mutatta meg, hogy ezekkel az autókkal tényleg ezt csinálni, mert kanyarokon keresztül zajlott a küzdelem. Emiatt lehetett ilyen a futam vége."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: