DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Üvöltöttem, hogy hajrá, Mick!

Az Aston négyszeres világbajnoka szerint nem tudta kikerülni Albont a rajtnál, a futamával elégedett, a végén pedig a sisakja alatt szurkolt Mick Schumachernek Max Verstappen ellen.

Silverstone-ban is pontokat szerzett Sebastian Vettel, az Aston Martin veteránja remek formában autózik az elmúlt hetekben és ezt a brit futamon is bizonyította - igaz, a verseny elején ő csúszott neki Alex Albonnak, amely után a Williams versenyzőjét még többen eltalálták és kórházba is kellett mennie.

"Nagyon jót rajtoltam, csökkent a távolság, elindultam volna jobbra, majd Alex belefékezett és azon a ponton már nem tudtam mit tenni, nem tudtam elkerülni az ütközést. Nagyon sajnálom, mert számára ezzel véget ért a futam és láttam a visszajátszásban, hogy nagy balesetet szenvedett. A jó hír az, hogy semmi komoly baja nem lett, ezt jó volt hallani" - mondta Vettel a Formula.hu jelenlétében.

"A fő dolog ilyenkor az, hogy megkapjuk az üzenetet, mely szerint mindenki rendben van. Ez számotokra (az újságírók és nézők számára) szünetet jelent, mi viszont ettől az üzenettől kezdve már a versenyre koncentrálunk, az idő gyorsan telik, mert a gumikról, a stratégiáról, a rajtsorrendről, az előttünk álló feladatokról beszélünk" - tért ki arra, hogy a baleset után már csak a futamra koncentrált.

-00122019_025



"Szép felzárkózás volt ez és nagyon fontos számunkra: a gyár itt van az út túloldalán, sok emberünk volt itt ezen a hétvégén és jól teljesítettünk, legalább szereztünk pár pontot. Sok munka vár még ránk, de ez most jól sikerült, elégedett vagyok. Ami az autó újításait illeti: pénteken sok időt vesztettünk és nem tudtuk igazán megérteni, a szombat sem volt jó, a verseny már jobban alakult. Sok mindent kell átnéznünk, de talán kijelenthetjük, hogy jobb lesz jövő hétre" - mondta a négyszeres világbajnok.

Vettel köztudottan a szárnyai alá vette Mick Schumachert, aki most először szerzett pontokat az F1-ben - éppen Vettel előtt, aki hátulról nézte az utolsó köröben, ahogy fiatal honfitársa Max Verstappennel csatázik. "Láttam, hogy mi történik és igazából üvöltöztem az autóban, hogy 'gyerünk Mick, gyerünk Mick', szóval nagyon boldog vagyok és szerintem már régóta kiérdemelte ezt az eredményt. Az újraindításnál ő lágy gumikon volt, én pedig nem, szóval nem fejtettem ki nagy ellenállást, mert nem volt sok értelme. Aztán izgalmas volt nézni, ahogy többször is egymás mellé értek. Szép volt" - dicsérte meg a mellette álló Schumachert.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: