DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Soha nem felejtem el ezt a napot

Százötvenedik Formula-1-es versenyhétvégéjén vált valósággá Carlos Sainz régóta dédelgetett álma: a spanyol első pole-pozíciója mellé élete első futamgyőzelmét is behúzta Silverstone-ban.

Hibákkal, folytonos megingással, elvesztegetett lehetőségekkel, önbizalomhiánnyal teli szezonban igyekezett hosszú időn át tartani magában a lelket a Ferrari ifjú spanyolja. Az elmúlt néhány futamon úgy tűnt, sikerült is visszaszereznie tavaly mutatott formáját, de a régóta várt eredmény továbbra sem landolt az ölében. Silverstone azonban elhozta a fordulatot, az “I”-re pont, a fejre korona, a szívekbe piros és narancssárga került. 

Carlos Sainz erősen kezdte a hétvégéjét, már a szabadedzéseken látszott, hogy harcban lehet a Ferrari a dobogóért. Kaotikus, izgalmas, esős kvalifikáción végül Fortuna is kegyes volt a spanyolhoz, a csillagok együttállása meghozta számára élete első Formula-1-es pole-pozícióját, amelyet győzelemre tudott váltani az elmúlt idők egyik legizgalmasabb futamán. Ezzel ő vált a Ferrari ötvenedik futamgyőztesévé, valamint a második spanyollá az F1 történetében, akinek sikerült futamot nyernie.



„Fogalmam sincs, mit mondjak! Ez csodálatos! Az első győzelem, százötven futammal később, Silverstone-ban, ráadásul a Ferrarival, ennél többet nem is kérhetek! Különleges nap a mai, soha nem fogom elfelejteni. Sőt, igazából az egész hétvége nagyon különleges volt, mindenkinek köszönöm a támogatást!” – kezdte a futam leintését követően az újdonsült futamgyőztes. 

Szerényen megjegyezte, pontosan tudja, hogy a brit közönség főként Lewis Hamiltonért és a hazai versenyüket teljesítő pilótákért szorított. „Azért örülök, hogy sikerült magam mögött tartanom. Nagyon boldog vagyok!” – tette hozzá lelkesen.

„Nehéz futam áll mögöttem, az autó egyensúlya nem volt túl jó, különösen az első etapban, a közepes abroncsokon. Max nagyon gyors volt mögöttem, de próbáltam hinni, bíztam benne, hogy meglehet a győzelem. Tudtam, hogy versenyben kell maradnom és nem adtam fel. Aztán jött a biztonsági autó, ami újra lehetőséget teremtett a győzelemre. És megcsináltuk!” – idézte fel Sainz. Hozzátette: kifejezetten ideges volt az újraindításkor, hiszen az volt az egyetlen esélye arra, hogy megszerezhesse élete első győzelmét. 

„Köszönöm mindenkinek. Silverstone különleges hely a számomra. Itt versenyeztem először 2010-ben, majd most, 12 évvel később a Formula-1-ben itt szereztem az első pole-pozíciómat és az első győzelmemet. Ráadásul éppen a Ferrarival sikerült ezt elérnem. Elképesztő!” – fogalmazott a spanyol.

Carlos Sainz tehát bizonyította, amiben sokan kételkedtek az utóbbi időben: képes nyomás alatt teljesíteni, képes a csapattársát legyőzni, képes futamgyőzelmet szerezni. Silverstone talán egy új kezdet az ifjú ferraris számára, hiszen megtörtént, amire egy egész világ vágyott: Carlos Sainz visszatért! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: