DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Albon is sérülés nélkül megúszta a balesetet

Két versenyzőt is ki kellett vizsgálni a Brit Nagydíj rajtbalesetei után: Guanyu Zhou bukása volt csúnyább, de Alex Albont szállították kórházba. A Williams jelentése szerint a thaiföldinek sem esett baja.

Az autójával levegőbe emelkedő, majd gumifal és drótkerítés közé beszoruló Guanyu Zhout a silverstone-i pálya orvosi központjába szállították, miután hosszas mentést követően kiemelték a roncsból, ahol megállapították, hogy törés és bármilyen sérülés nélkül megúszta – a kínai a leintésnél már a paddockban tartózkodott. „Rendben vagyok. A halo mentett meg” – posztolta ekkortájt a közösségi médiában a kínai.

Alex Albon éppen az előtte történt Russell–Zhou balesetet próbálta elkerülni, mikor három ütközést is elszenvedett: először a bokszutca betonfalának ment, majd a Williams roncsát Tsunoda és Ocon is eltalálta. A thaiföldit is az orvosi központba vitték, de Zhouval ellentétben itt nem zártak ki minden sérülést, ugyanis helikopterrel Coventrybe, a helyi kórházba szállították. A kínaival ellentétben róla nem jöttek kedvező hírek a futam során, majd a leintést követő órákban sem.



Késő este jött csak a megnyugtató hír, mikor közel három órával a kockás zászló után a Williams a közösségi médiában tájékoztatott: Albon vizsgálatai kedvező eredménnyel zárultak, és kiengedték a kórházból.

„Nagyon hálás vagyok, hogy mindenki más, aki az első körös balesetben érintett volt, rendben van” – idézi a csapat versenyzőjét. „Köszönet jár a teljes orvosi személyzetnek a pályán és a coventry-i kórházban is. Sajnálom, hogy a mai futamunk már azelőtt véget ért, hogy befejeződött volna, de már Ausztriára összpontosítunk. Jöjjön a következő.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: