DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Száraz futamot szeretne a Ferrari

Mattia Binotto szerint a megbízhatóság miatt azért aggódnak, de mások is ugyanígy lehetnek ezzel - száraz futamot szeretnének és eltérő stratégiák alkalmazására számít.

Az esős időmérő után "egyszerű", száraz futamban reménykedik a Ferrari: az első és a harmadik rajtkockából indulhatnak majd el a vörösök autói, így azt szeretnék, ha nem lenne semmi váratlan malőr, nem szólna közbe az időjárás, egyszerűen csak ki tudnák aknázni, ami bennük van. Carlos Sainz és Charles Leclerc hajlandó összedolgozni és mindketten bizakodóak a versenytempót illetően, ezzel pedig Mattia Binotto csapatfőnöknek sincs problémája.

"Azt reméljük, hogy holnap száraz lesz a pálya. Szerintem az egy és a két kiállás között kell majd mozogni, valószínűleg több csapat is majd az alapján fog dönteni, hogy az első körökben hogyan kopnak a gumik. Egyelőre nem teljesítettünk sok kört száraz pályán vagy megtankolt autóval, így szerintem eltérő stratégiákat látunk majd. Mi száraz körülményeket szeretnénk" - idézi Binotto szavait a Channel4.

-00122024_523



A csapatfőnök azt sem tagadta, hogy kicsit azért aggódnak a megbízhatóság miatt, hiszen most már futamok óta szenvednek ezzel és rengeteg pontot veszítettek emiatt - általában szombaton még boldogok, aztán jön a keserű ébredés.

"Minden egyes verseny más. Most friss alkatrészeket szereltünk be és reméljük, hogy ezúttal nem lesz semmilyen megbízhatósági problémánk. Szerintem mi aggódunk emiatt, de talán a többiek is, ez mindenki számára aggodalmat jelent. Nyilván kulcsfontosságú eleme ez az eredményességnek, de amikor a futamra gondolunk, nem a technikai hiba lebeg a szemünk előtt, legalábbis nem ezen a hétvégén."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: