DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Nem éreztem különlegesnek

F1-es pályafutása első pole-pozícióját szerezte meg a Brit Nagydíjon Carlos Sainz - maga sem gondolta, hogy ilyen jó lesz az idő, mert nem érezte különösebben extrának a körét.

Egészen elképesztő körülmények között szerezte meg karrierje első pole-pozícióját Carlos Sainz, aki szinte a semmiből húzta elő a legvégén a leggyorsabb kört az esős silverstone-i időmérőn. A spanyol maga sem gondolta, hogy ez elég lesz az első rajtkockához, de végül Max Verstappen nem tudott tiszta kört futni - Sainz idén először győzte le egyenlő feltételek mellett Charles Leclerc-t, így érthető a boldogsága.

sainz-pole-2-silverstone-dppi



"Jó kör volt ez, de elég sokat szenvedtem az állóvízzel. Nagyon könnyű volt megcsúszni, elveszíteni az intermediate gumik hőmérsékletét. Igazából az ideális íven állt a víz, rendkívül hamar megtörténhetett a hiba. Végül összeraktam a kört, de egyáltalán nem gondoltam különlegesnek, abszolút meglepődtem rajta, hogy pole-pozíciót ért" - értékelt az autóból kiszállva Sainz.

Vajon az első futamgyőzelemre is lehet reális esélye? "Szerintem igen, a tempónk a harmadik szabadedzés problémáit leszámítva végig jó, azoakt a gondokat pedig elvileg megoldottuk már. A második edzésen jó volt a versenytempóm, a pozícióim is jó lesz a futamra, ugyan Max és Charles biztosan nyomást helyez majd rám, de mindent megteszek" - reagálta a spanyol.

"Köszönöm mindenkinek, hogy esőben is itt maradt a pályán, mi spanyolok kicsit jobban szenvedünk ezzel, de tudom, hogy ti jobban hozzá vagytok szokva... köszönöm!" - fordult a brit szurkolókhoz a ferraris. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: