DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Rosszul időzítettük a kört

A kétszeres világbajnok elmondta, hogy miért maradt benne a bravúr a silverstone-i esőben: rosszul jött ki a lépés és percekkel a vége előtt futotta meg a legjobb körét, ami így kevésnek bizonyult.

A kanadai első sor után Silverstone-ban nem tudott csodát tenni az időmérőn Fernando Alonso: az Alpine veterán klasszisa nem tudott már érdemi gyors kört futni a kvalifikáció legvégén, így a hetedik rajtkockába hozta be az autót. Csapaton belül így is éles volt a kontraszt közte és Esteban Ocon között, mivel a francia csak 15. lett, de ahogy ő sem tudott már javítani a Q2 végén, úgy Alonso időzítése sem volt megfelelő.

ali_3



"Nehéz volt jól értelmezni a körülményeket, minden körben változott a helyzet, de ez nem alakult számumkra rosszul, a Q1-ben és a Q2-ben is fejlődtünk. Aztán a Q3-ban rosszul időzítettünk: én mentem át először a vonalon és igazából az azt megelőző köröm volt a legjobb, szóval körülbelül négy perccel az ideális körülmények előtt futottam meg az időmet. Ha az első sor nem is, de a negyedik-ötödik hely elérhető lehetett volna számunkra ma, több volt ebben" - összegezte az időmérőt a spanyol a Formula.hu jelenlétében, de részletezte is a fő problémát.

"A lehető legkésőbb kell átszelni a vonalat a végén, de úgy, hogy teljesen fel legyen töltve az akkumulátor. Nekünk nem lett jó az időzítés, nyomni kellett töltés helyett, aztán ugyan három másodperccel a vége előtt meg tudtam kezdeni a kört, de nem feltöltött akkumulátorral. Az első időmmel az élen álltam, de ezek miatt így két körrel a vége előtt voltam a leggyorsabb, ezzel most buktunk pár pozíciót. Mindenesetre ez a hetedik hely nagyjából az, amiért küzdhetünk holnap" - tette hozzá, kiemelve hogy szinte akárhol zárhatott volna a kvalifikáción, a realitás akkor is valami hasonló lenne a versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: