DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Reális cél a negyedik hely

Az Alfa Romeo versenyzője szerint látványos az általuk mutatott fejlődés a 2022-es F1-es szezonban, ha pedig az Alpine-t le tudják győzni, elérhető lehet a konstruktőri negyedik pozíció.

Míg tavaly az Alfa Romeo a sereghajtók közé tartozott és csak a Haast tudta megelőzni a konstruktőri pontversenyben, 2022-re nagyot lépett előre az alakulat, amely gyakran a középmezőny élén küzd az idei futamokon. A Brit Nagydíjra érkezve összetettben a hatodik pozíciót foglalja el az istálló, de a negyedik helyezett McLaren is csupán 14 ponttal előzi meg őket.

Éppen emiatt a csapatot erősítő Valtteri Bottas úgy érzi, az eddig mutatott fejlődésük alapján elérhető cél az, hogy a szezon végén ők álljanak közvetlenül a Red Bull, Ferrari, Mercedes hármas mögött – minderről a silverstone-i hétvége előtt beszélt a finn:

bottas-silverstone-alfa-day0



„Ha összevetem az előszezoni teszteket a mostani állapottal, óriási a különbség” – idézi Bottast a MotorsportWeek.com szaklap. „Amint észleltük, hogy olyan autónk van, amellyel mindketten pontokat szerezhetünk, mint ahogy tettük az első versenyen, az hatalmas löketet jelentett motivációs szempontból. Látható, ahogy az emberek készek az extra munkára annak érdekében, hogy előrefelé haladjunk, ne pedig hátra. Nagyon élvezetes ezt látni.”

„Úgy gondolom, a negyedik hely egy jó cél számunkra: meg kell próbálnunk az Alpine elé kerülni, ami szerintem egy reális célkitűzés számunkra. Ennek elérése érdekében minden futamon pontot kell szereznünk, ha pedig ezt mindkét autóval meg tudjuk tenni, még jobb.”

Bottas azt is elmondta, hogy reményei szerint a brit hétvégén is erősen szerepelhetnek, méghozzá már az első edzéstől kezdve, ugyanis ezúttal nem kísérleti újításokkal foglalkozniuk – ellentétben sok más csapattal, akik jelentős fejlesztéseket terveznek bevetni Silverstone-ban –, ami megkönnyíti a beállításokkal való munkát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: