DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ez lehet a Ferrari legnagyobb hibája idén

Juan Pablo Montoya szerint Maranellóban továbbra is félnek a hibától, méghozzá annyira, hogy nem mernek döntéseket hozni - ezen kell változtatniuk, hogy legyen még esélyük.

Érdekes dolgokat mondott a korábbi népszerű F1-es pilóta, Jian Pablo Montoya, aki a Red Bull és a Ferrari csatáját elemezgette. A kolumbiai elsősorban a Ferrari teljesítményét vette górcső alá és arra a megállapításra jutott, hogy új vezetés ide, hosszabb távú projekt oda, Mattia Binotto fogadkozásai amoda: az alapvető problémák ugyanazok maradtak, mint régen.

"Náluk mindenki nyomás alatt van most: senki nem akar hibákat elkövetni és esetleg a kritikák kereszttüzébe kerülni, így pedig ez a nyomás egyre csak fokozódik. Amikor pedig elkezdenek jönni a hibák, még nagyobb lesz a teher. Ez még a szerelőkre is igaz, ők is elkezdenek hibázni és csak azzal foglalkoznak, hogy nem akarnak ők azok lenni, akik elrontják. Annyira nyerni akarnak, hogy kapkodnak, nem megy fel simán a kerék a bokszban, stb. és úgy vannak vele, hogy jaj, megint ez történik" - idézi Montoya szavait a RacingNews365.com.

ferra_1



"Továbbra is rossz döntéseket hoznak, ami kemény, mert a Red Bull agresszív a stratégiájával. Mondhatjuk persze, hogy a Red Bull szerencsés, mindig jól jön ki neki a biztonsági autó, Monacóban pedig Checónak volt szerencséje, amikor Charles négy másodperces előnyből mögé jött vissza a bokszban. Charles nem is értette, kérdezte, hogy ez hogy történt. Biztos vagyok benne, hogy neki senki nem mondta, hogy ezt most meg kell nyomni és ki kell hozni belőle a maximumot. A szerelőknek viszont mondták, hogy nagyon gyors kerékcsere kell. Erre nincs szükség, hadd tegyék a dolgukat, tudják ők" - magyarázta.

"A Ferrarinak vissza kell térnie az alapokhoz, könnyű bokszkiállásokkal, egyszerűen menedzselni a futamokat. Nem szabad félni a hibától, ez az első lépés. A legtöbb hibájuk pont abból fakad, hogy nem mernek döntést hozni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: