DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Max nem aggódik semmi miatt”

Jos Verstappen szerint a fia természetesen egyenlíteni szeretne a tavalyi hatalmas balesete után Silverstone-ban és általában jól teljesít ezen a pályán, így magabiztosan várja a hétvégét.

Egy éve, a tavalyi Brit Nagydíjon vett új fordulatot a 2021-es világbajnoki harc, amikor Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése után utóbbi 51G-s erőhatással csapódott a falba, míg előbbi némi szerencsével ugyan, de megnyerte a futamot. A holland klasszis egyébként kedveli ezt a pályát és fekszik is neki a silverstone-i aszfaltcsík, ráadásul kiemelkedő formában és jelentős pontelőnnyel érkezik meg erre a helyszínre.

car



"Hogy egyenlíteni akar-e idén? Mi mindannyian tudjuk, hogy igen" - válaszolta édesapja, Jos Verstappen a tavalyi balesetet firtató kérdésre az RTL műsorában. "Normál esetben erős szokott lenni Silverstone-ban. Persze mindig vannak csapatok, amelyek fejlesztéseket hoznak, így mindig meg kell várnunk, amíg kiderül, hogy valójában hányadán is állunk. Viszont az érzéseim jók, Max nem aggódik semmi miatt és alapesetben erősen szokott teljesíteni Silverstone-ban."

A nyári szünet után következik majd a Holland Nagydíj, az európai szezon felpörgésével pedig már ez is Verstappenék fókuszában van. "Én azt hiszem, hogy kilencven-százezer ember fog kijönni minden nap Zandvoortba. Tavaly hatalmas bulit rendeztek, szinte hihetetlen, hogy ez a sport most mennyire él Hollandiában és ennek természetesen nagyon örülünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: