DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hakkinen: Ezért nem lesz Perez a bajnok

Nincs egyértelmű első számú a Red Bullnál, ellentétben a korábbi évekkel – mondja a kétszeres világbajnok finn, ennek ellenére mégsem gondolja, hogy Sergio Perez esélyes lesz Max Verstappen mellett.

A Red Bull két versenyzője áll az egyéni világbajnokság első és második helyén: Max Verstappen vezet 175 pontjával, Sergio Perez pedig a fő üldöző. A mexikói lemaradása 46 egység, de a számára műszaki hiba miatti kiesést hozó kanadai hétvége előtt még csak 21 pont volt. Elég Verstappen oldalán egy hasonló balszerencse, és az idén pályafutása legeredményesebb szezonját teljesítő csapattárs újra lőtávolban találja magát.

„Nem gondolom, hogy Max egyértelmű első számú versenyző lenne” – idézi az F1i.com a kétszeres világbajnokot, Mika Hakkinent, aki a csapaton belüli dinamikáról elmélkedett. „Korábban ez volt a helyzet. Max kihozta a maximumot az autóból, még akkor is, ha az egyensúly nem volt tökéletes. Most, hogy a szabályok változtak, segítették Perezt, akinek olyan autó áll rendelkezésre, amely a vezetési stílusának kedvez. Így már képes jó eredményeket szállítani. Ezért hiszem azt, hogy Max már nem egyértelműen az első számú versenyző. Most már nem olyan tiszta a helyzet.”



Az 1998-as és 1999-es vb-elsőséget megszerző Hakkinen mégsem gondolja, hogy Perez a szezon végéig harcban lesz a vb-címért Verstappennel: a 46 pontos szakadék további szétnyílására számít.

„Nem hiszem, hogy képes lesz rá. Perez olyan versenyző, aki képes jó eredményeket szállítani, a nehezebb és nagyobb autó pedig jobban is kedvez neki. A hátsó tengely sokkal nyugodtabb fékezésnél, simábban át tudja vinni a kanyarokon. Másrészről Max rettentő tehetséges, Perez teljesítményét viszont nem tartom elég következetesnek. Hosszabb távon pedig a kiegyensúlyozottság hiánya nem fog bajnoki címet eredményezni. Futamgyőzelmekért Perez így is fenyegetést jelent majd Verstappenre. Ennél többért minden egyes versenyen a maximumot kellene hoznia, erre viszont nem képes” – zárta okfejtését Hakkinen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: