DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ezért teljesít idén jobban Perez

A mexikói F1-es pilóta elismerte: mivel alapból komfortosabban érzi magát a 2022-es Red Bullban, ezért felkészültebben tud nekivágni a nagydíjhétvégék időmérőinek és futamainak.

Sergio Perez tavaly csatlakozott a Red Bullhoz, ám tempó tekintetében csak minimálisan múlta felül két elődjét, Pierre Gaslyt és Alexander Albont – jóllehet, velük ellentétben többször is hasznos segítsége tudott lenni Max Verstappennek a világbajnoki címért folytatott harcban. Idén azonban szintet lépett a mexikói, aki sokkal közelebb került a címvédőhöz a kvalifikációkon és a futamokon egyaránt.

perez-redbull-montreal-1



Azt már a pilóta és a csapat vezetése is többször elmondta, hogy az új szabályok szerint épített RB18-as sokkal jobban passzol Perez stílusához, de most a versenyző arra is rámutatott, mindez hogyan segíti még inkább a nagydíjhétvégéken:

„Úgy gondolom, egyértelműen komfortosabban érzem magam az idei autóval” – idézi szavait a PlanetF1.com. „Például a tavalyi autóhoz tovább tartott alkalmazkodnom, ezért úgy érzem, idén már az első szabadedzésektől az autón dolgozhatom ahelyett, hogy azon kellene, hogyan hozzam ki belőle a maximumot. Ez óriási különbséget jelent a versenyhétvégék folyamán, hiszen sokkal felkészültebben vághatok neki az időmérőnek, valamint a futamnak is, úgyhogy ez egy másik kiindulási alapot jelent. Magabiztosan érzem magam az autóban, és tudom, mit kell csinálnunk a csapattal ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassam ki belőle.”

Perez előrelépése az összetett tabellán is megmutatkozik, hiszen a Kanadai Nagydíj után a második helyen áll Verstappen mögött, megelőzve Leclerc-t is – igaz, montreali műszaki hibás kiesése miatt 46 pontra nőtt a hátránya a hollandhoz képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: