DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Liberty: Nagyszerű futamokat akarunk látni

Minden lehetőséget megvizsgálnak a helyszínek tekintetében a Liberty Media vezérigazgatója szerint. Greg Maffei alaptalannak nevezte azokat a feltételezéseket, miszerint nyomást helyeznének Monacóra.

Továbbra is tartja magát az a pletyka, hogy veszélyben lehet a Monacói Nagydíj jövője. A problémát főként a hercegség kiváltságai okozhatják, ami többek között érdekellentétet szült a szponzorok tekintetében is, így például a Rolex és a TAG Heuer óramárkák esetében. A jogtulajdonos részéről nemrégiben azt is megemlítették, hogy a Francia Nagydíjat akár Nizza városába is áthelyezhetik, de Greg Maffei igyekezett leszögezni, hogy ezzel nem Monacóra akartak nyomást gyakorolni.

„Mi csak nagyszerű versenyeket szeretnénk. Sokan érdeklődnek egy futam megrendezése iránt, és mindig megvizsgáljuk az alternatívákat. Vitatom ezt a jellemzést, mert szerintem a naptárban szereplő pályák közül Monaco rendelkezik a legjobb megállapodással. Talán meg is érdemlik, de vannak bizonyos dolgok, amelyeknek összhangban kell lenniük minden mással. Úgy gondoljuk, hogy Monaco egy különleges, és csodálatos hely, viszont a méltányosság azt mondja, hogy bizonyos szempontoknak mindenhol meg kell felelni” – idézte a Motorsport Maffei szavait.

A Liberty Media idén tavasszal egy különleges megállapodást kötött, melynek keretein belül jövőre a Formula-1 látja el promóteri feladatokat a Las-Vegasi-i Nagydíjon, egyes hírek pedig arról szóltak, hogy erre akár Monacóban is sor kerülhet. Maffei úgy látja, megéri kipróbálni ezt a megoldást, de egyelőre nem lát lehetőséget arra, hogy a legendás utcai pálya esetében is sor kerüljön ilyesmire.



„Azt hiszem, azt mondtam, hogy kipróbáljuk ezt, mert van benne potenciál, és máshol is lehetnénk promóterek. Jelenleg nincsenek ilyen terveink, viszont ez egy érdekes modell. Először is megnézzük, hogy sikeresek leszünk-e Las Vegasban. Ha egy másik helyet választanánk, nem vagyok biztos benne, hogy Monaco lenne az a helyszín, ahol ezt elkezdhetnénk, és elegendő értéket adhatnánk hozzá. Úgy vélem, vannak más helyek, ahol pozitívabban alakulhatnak a dolgok” – folytatta.

A szakembert Dél-Afrikával kapcsolatban is megkérdezték, hiszen jó esélyek mutatkozhatnak arra, hogy az ország ismét F1-es futamot rendezhet a közeljövőben.

„Meglátjuk mi lesz, azt hiszem, a dolgok jól állnak ott. Szeretnénk azt mondani, hogy minden kontinensen versenyzünk, ahol az embereknek autóval rendelkeznek, próbálkozunk, de még nem jutottunk el odáig” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: