DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

„Hagyják már őket versenyezni”

Romain Grosjean szerint túl szigorúak voltak a döntéshozók Kanadában Fernando Alonsóval és Kevin Magnussennel is - ő izgalmas versenyeket akar látni, de most korlátozzák az élményt.

Kritikus hangot ütött meg az F1-es döntéshozatallal kapcsolatban Romain Grosjean: az ex-F1-es pilóta szerint a Kanadai Nagydíjon túl szigorúak voltak a felügyelők Fernando Alonso és a francia korábbi csapattársa, Kevin Magnussen esetében is. Alonsót ötmásodperces büntetéssel sújtották egyenesben való kacsázás miatt, amivel két pozíciót bukott, míg Magnussent kiintették kötelező javításra, mert megsérült az első szárnya.

-00122023_052



"Nagyon nem értek egyet Alonso büntetésével" - mondta saját videójában Grosjean. "Nem ezt érdemelte azért, mert kétszer megmozdult az egyenesben. Az a hátsó egyenes nem is igazán egyenes, szóval hogyan tudnál teljesen egyenesen menni? Hagyjuk már őket versenyezni. Jó látni a kerék a kerék elleni csatákat, nyilván bizonyos keretek között kell tartani, de szerintem itt semmi rossz nem történt. Ez volt a jó versenyzés" - magyarázta a francia, majd rátért Magnussen esetére is.

"Jó, nyilván az első szárny darabokban volt, de azok kis darabok voltak. Ha tényleg azt akarjuk elkerülni, hogy semmiképp sem találhassa el a pilótát semmilyen darab, akkor olyan szélvédőt kell az autókra rakni, mint az IndyCarban és akkor nem baj, hogy ilyen dolgok repkednek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: