DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: A focistáknak meg a térdük fáj

A világbajnok szerint minden sport igénybe veszi az emberi testet és bár a delfinezés most valóban erős az F1-ben, de nem kellene túldramatizálni a helyzetet.

Max Verstappen szerint semmi meglepő vagy szokatlan nincs abban, hogy fizikai megpróbáltatásokkal jár a Formula-1-es versenyzés: úgy véli, hogy minden sportágnak megvan a maga problémája ezen a téren, az F1-nél most a delfinezés emelkedik ki, de annak ellenére sem érzi ezt olyan tragikusnak, mint néhány társa, hogy őt is érinti.

"Szerintem sok olyan sportág van, ami alapvetően megtépázza az ember testét. Ha valaki befejezi a pályafutását és visszavonul, nem lesz már olyan, mint húsz évesen, ez ennyire egyszerűen működik" - idézi Verstappen szavait a Racefans.

max_9



"A labdarúgóknak a térdükkel vannak problémáik és egyéb más sérülésfajtákkal, egy motokrossz- vagy MotoGP-versenyző rengeteg csontját eltőri a karrierje során. Mindig meg lehet vizsgálni azt, hogy vajon ez-e a legbiztonságosabb út és a válasz az, hogy nem. De mi vállaljuk a kockázatot, mert erről szól a sportunk, ezt szeretjük" - magyarázta a regnáló világbajnok.

"Természetesen a mostani delfinezés nem túl kellemes és nem is gondolom, hogy ez így rendben van, de néhány csapat képes jobban kezelni a helyzetet, szóval meg lehet tőle szabadulni. Emiatt úgy érzem, hogy nem érdemes túldramatizálnunk azt, ami történik."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: