DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Coulthard: Akinek nem tetszik a pattogás, az szálljon ki

A korábbi F1-es pilóta szerint sok versenyző lenne, aki örömmel beülne ezekbe a pattogó autókba is, ha valaki tényleg aggódik az egészsége miatt, akkor abba kell hagyni és átadni a helyet.

Meglehetősen sarkos véleményt fogalmazott meg David Coulthard az egészségügyi problémák és fájdalmak miatt az autók delfinezésére, pattogására panaszkodó pilótákról: szerinte akinek ez nem tetszik, az felállhat és átadhatja az ülését másnak, ilyen egyszerű a történet.

"Ha bármely versenyző kényelmetlenül érzi magát vagy úgy érzi, hogy hosszabb távon sérüléseket okoz magának, akkor álljon félre. Egy csomó más pilóta van, akik örömmel beülnének abba az autóba, ha valaki kényelmetlenül érzi magát benne. Szerintem el kell fogadnunk, hogy a sport mivel jár. Ha bokszoló vagy, ne lepődj meg azon, ha valaki megüt, ha futballista vagy, valaki belemélyeszti majd a stopliját a lábadba" - idézi a korábbi F1-es pilóta szavait a RacingNews365.com.

drivers



"Nyilván azok a hangadók ebben a kérdésben, akik jobban szenvednek a jelenséggel és nem azok, akik eredményesek. Mindenki ugyanolyan technikai szabályzatból dolgozhatott. Én is voltam már úgy, hogy a csapatom előnybe került, meg úgy is, hogy nem sikerült megfelelően megoldani a feladatot és fájdalmas volt a vezetés, fájt tőle a derekam" - folytatta Coulthard.

"Adrian Newey-val még a Williamsnél töltött idő óta dolgoztam együtt és mindig azt mondta nekem, hogy a szabályzatokban nem azt látja, amit leírtak, hanem azt, amit nem írtak le. Keresi a kiskapukat, hogy előnybe kerülhessen. Ennek van értelme, nem? Ha szigorúan a meghatározott keretek között maradsz, akkor hogyan kerülsz előnybe? Most is ez van" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: