DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 18. péntek
F1

Alonso az ötödik helyet célozza meg

Az Alpine első sorba kvalifikáló világbajnoka szerint reálisan nézve nem lesznek ott a top négyben, győzelemre nem is érdemes gondolni, tisztában vannak a határaikkal.

Már az első körtől kezdve jól működik az autó - mondta a Kanadai Nagydíj időmérője utáni sajtótájékoztatón a parádés második helyet szerző Fernando Alonso. A spanyol klasszis szerint nem változtattak jelentősen a beállításokon, egyszerűen jól mozog monst Montrealban az Alpine és ő is jól érzi magát benne, megvan az önbizalma, a változó körülmények pedig szintén nekik segítettek.

ale



"Nem volt két egyforma szekció még ezen a hétvégén, az első szabadedzésen koszos volt a pálya, a második elkezdett felgumizódni, a harmadik esőben zajlott, az időmérőn pedig félig felszáradt már a végére. Nagyon gyorsan kellett alkalmazkodni a körülményekhez, találgatni kellett és bevállalni a kanyarokat, az utolsó köröm pedig jól adta ki. Az autót magabiztosan lehetett vezetni ilyen körülmények között, ami a csapat érdeme ötven százalékban, a másik ötven százalék pedig a pilótán múlt ilyen pályán" - mondta Alonso a Formula.hu jelenlétében.

Ami pedig a futamot illeti: megpróbál támadni, de nem tartja reálisnak a győzelmet, sőt még a dobogós eredményt sem. "Reálisan nézve azt mondanám, hogy a top ötös helyezésért küzdhetünk. Nagyon jó a rajtpozíciónk, de tisztában vagyunk a korlátainkkal és már sok futamon láttuk, hogy a Ferrarik és a Red Bullok hátulról érkezve, korai defekttel, különböző problémák ellenére is végül előttünk tudnak végezni, méghozzá sokkal. Így az első négy hely foglalt, az ötödik felérne nekünk egy győzelemmel, valószínűleg ezt kell megcéloznunk. Ha mindent jól csinálunk, tiszta versenyt futunk, akkor sok pontot szerezhetünk, de győzelemre gondolni teljesen irreális."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: