DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Schumacher mindig is szerette az esőt

Nagyon elégedett a hatodik rajthelyével a Haas fiatalja, aki szeretne erre az eredményére építeni - a vizes pályát mindig szerette, mert olyankor lehet nagyot villantani.

Karrierje legjobb F1-es időmérőjét produkálta Montrealban Mick Schumacher, a Haas sokat kritizált fiatalja ugyan négy tizedmásodperccel kikapott csapattársától, Kevin Magnussentől, de így is a hatodik helyről rajtolhat majd a futamon, ami elképesztően jó teljesítmény. Magnussen eredménye azért mutatja, hogy az autó is jól működött a vizes körülmények között, de maga Schumacher is élvezte a szokatlan helyzetet.

sch_4



"Az autó nagyszerű volt, mindenhol találtam tapadást, ahova befordultam vele. Sajnos az utolsó szett gumin le kellett lassítanom Carlos (Sainz) miatt és visszaesett a hőmérsékletük, de összességében így is nagyon elégedett vagyok" - értékelte röviden az eseményeket a Sky Sportsnak Schumacher.

"Ez egy olyan eredmény, amire építhetek és amelyből tanulhatok. Mindig szerettem esős körülmények között versenyezni és egy olyan pályán, mint a montreali, nagy esély nyílik arra egy pilóta számára, hogy igazán megmutassa, mit tud" - tette hozzá a magabiztosnak tűnő német. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: