DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: A rajtnál megtámadom Maxot

Szenzációs teljesítményt nyújtott a montreali időmérőn Fernando Alonso, aki az első sorba hozta be az Alpine-t - szerinte a vizes pályán nagyon jól működött az autó, de a futamon se akarja visszafogni magát.

Elképesztő formában vezet eddig Kanadában Fernando Alonso: a kétszeres világbajnok már pénteken is remekelt az Alpine-nal, a harmadik szabadedzésen ő lett a leggyorsabb és végül az időmérőn is ráérzett az esős körülményekre. A spanyol pilóta végig a legjobbak között harcolt, majd az utolsó körével a bravúros második rajthelyet szerezte meg a vasárnapi futamra - a közönség az ő nevét skandálta, amikor kiszállt az autóból.

fer_5



"Csodálatosan érzem magam, hihetetlen hétvége ez eddig" - mondta a villáminterjú során Alonso. "Már péntek óta versenyképesek vagyunk itt, ami normális, de szombatonként általában tempót veszítünk. Viszont szerencsére az esős körülmények között nagyon jól viselkedett az autó, nagyon jól éreztem magam benne és a szurkolók is segítettek, fantasztikusak voltak" - tette hozzá a spanyol veterán.

Ami pedig a holnapi versenyt illeti, nem lehet kérdés: "Meglátjuk, az első kanyarban megtámadom Maxot..." - mondta egy kacsintás kíséretében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: