DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Toto Wolff: A csapatszellemnek köszönhetők az eredmények

A Mercedes csapatfőnöke arról számolt be, hogy komolyabb fejlesztést nem visz a csapat Kanadába, de közben keményen dolgoznak a háttérben, hogy mielőbb visszatérhessenek az élmezőnybe.

Ugyan az elmúlt héten Bakuban a Ferrari kettős kiesése miatt váratlan 3. és 4. helyet szereztek a futam végén, de ezzel párhuzamosan az autójuk pattogása egyre riasztóbb méreteket öltött. Lewis Hamiltonnak orvosi segítséget kellett igénybe vennie a futam után, hogy enyhíteni tudják a hátfájdalmait. Viszont megbízhatóságuk bizakodásra adhat okot, mert ez az egyetlen csapat, melynek eddig nem volt technikai okok miatti kiesése.

„Baku nagyon trükkös volt, különösen a pattogási problémák miatt. Viszont maximálisan kihasználtuk az adódó lehetőségeket, és viszonylag sok ponttal tértünk haza” – mondta Wolff a Kanadai Nagydíj előtt a Mercedes előzetesében. „Igen, hasznot húztunk mások balszerencséjéből, de ezt a megbízhatóságnak köszönhetjük, amit nagyon sok kemény munkával érünk el Brackley-ben és Brixworth-ben. A csapat minden tagja hozzájárul, hogy mindkét autót célba juttassuk.”

 



Wolff szerint lenyűgöző volt, ahogy a csapata által bemutatott küzdelemnek hála ismét erős eredményt értek el egy kicsit sem optimális hétvégén. „Gyakorlatilag újra légüres térben találtuk magunkat, a középmezőny előtt, de az élmenők mögött. Mindent megtettünk, hogy inkább az élmezőnyhöz közeledjünk. Egy gyenge csomaggal csak a harcosság és az összefogás hozhatja meg azt a jó eredményt, amit láthattunk. Az élmezőnyben való versenyzéshez ilyen csapatszellemre van szükségünk.”

Ahogy mások már utaltak rá, Wolff is elismeri, hogy a delfinezés ismét meghatározó lesz Montrealban. „2019-ben jártunk itt legutóbb, izgatottan várjuk a visszatérést. Csodás város, a elkötelezett rajongókkal. A pálya eléggé egyedi, néhány sikán között hosszú egyenesek vannak. Kíváncsian várom, mit tartogat a hétvége, közben remélem ismét tudunk lépni előre valamennyit.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: