DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen álomszerűnek tartja az idei szezont

Egyáltalában nem számított arra, hogy visszatérhet az F1 mezőnyébe Kevin Magnussen. A dán pilóta úgy érzi, az idei év számára olyan, mint egy valóra vált álom, ezért minden apró sikert értékel.

A dán versenyző 2020 végén távozott a Haas csapatától, magában pedig elkönyvelte, hogy véget ért az F1-es pályafutása. A fordulat az idei év elején érkezett, miután az amerikai istálló felbontotta szerződését Nyikita Mazepinnel.

Az orosz pilóta távozása után megüresedett egy hely, a Haasnál pedig az a döntés született, hogy Magnussent hívják vissza, ami utólag egyértelműen kifizetődött a számukra. A 29 éves versenyző úgy érzi ezzel egy álom teljesült a számára.



„Nincs értelme sajnálni minket. Néha, amikor a hátsó ajtón keresztül kapsz egy lehetőséget, amire nem számítasz, akkor nagyon könnyű élvezni és értékelni. Arra számítottam, hogy a Formula-1 lezárt fejezet lesz az életemben. Még csak nem is álmodtam erről. Ez több mint egy valóra vált álom” – mondta Magnussen a Reutersnek.

A dán pilótát a bakui motorhibákról is kérdezték, hiszen Azerbajdzsánban négy Ferrari motorral szerelt autó is technikai gondok miatt adta fel a küzdelmet, de Magnussen nem bosszantja magát ezen.

„Nem én gyártom a motorokat. Ezt semmilyen módon nem tudom befolyásolni, szóval nincs értelme aggódni emiatt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: