DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonsónak nagyon tetszik a Renault-motor

A kétszeres világbajnok szerint elég extrém beállítást használtak Bakuban, de az autónak fekszik az alacsony leszorítóerő és a motorjuk kifejezetten biztató a jövőre nézve.

Ugyan többet várt az azerbajdzsáni hétvégétől Fernando Alonso, de a kétszeres világbajnok mégis bizakodó a folytatást illetően: ugyanis úgy érzi, hogy jelentős lépést tettek előre a motor terén, a Renault erőforrása rendkívül meggyőzőnek tűnt a hosszú egyenesben, erre pedig a későbbiekben is építhetnek majd.

alo



"Engem senki sem előzött meg! Még akkor is én nyúltam el az egyenesben, amikor a mögöttem érkező kinyitotta a DRS-ét, ez nagyon jó. Javulunk, már jobbak vagyunk, több motorerőnk van, emiatt erősek vagyunk az ehhez hasonló pályákon. Tavaly még nagyon szenvedtünk Bakuban, most viszont versenyképesek voltunk, szóval szerintem óriási lépést tettünk előre" - mondta Alonso a Formula.hu jelenlétében.

"A szezon elején még aggódtunk a megbízhatóság miatt, én igazság szerint már a negyedik motoromat használtam a nyolcadik futamon, de szerintem most már kézben tartjuk a helyzetet, szóval boldog vagyok. Változtatunk a koncepción, mindenen és működik, úgyhogy elégedett vagyok a csapat erőbefektetésével. Nyilván a mostani tempónkban a beállításunk is benne volt, az egyenesekben gyorsabbak voltunk, a kanyarokban lassabbak és emiatt a gumikat is jobban koptattuk, de azt választottuk, ami szerintünk nekünk a legjobb eredményt hozhatta. Kanadára valószínűleg nem ezt a beállítást választjuk, mert ez elég extrém, de a mi autónk alapvetően szereti az alacsony leszorítóerőt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: