DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Verstappen: Szerencsénk is volt, de...

Sem az időmérő, sem a rajt nem volt biztosíték arra, hogy Max Verstappen Bakuban győzelmet arat. De megcsinálta, ráadásul csapattársával együtt állhatott fel a dobogóra.

Nyolcból öt futamgyőzelem – ez Max Verstappen idei mérlege. Bakuban sem okozott csalódást, még csapattársával is megküzdött az első helyért, ám a pódium második fokára Sergio Perez is felállhatott. A Red Bull így végül kimaxolta Bakut, a Ferrari pedig botrányos eredménnyel zárt, miután mindkét autójukat elveszítették technikai probléma miatt.

Az ifjú holland elégedett volt a mai teljesítménnyel, hiszen a rajtot és a kiállásokat leszámítva minden úgy alakult, ahogy tervezte, ennek végeredménye pedig a futamgyőzelem. „Azt sohasem tudod bepótolni, amit tavaly elveszítettél, de ma elképesztő volt a tempónk! Jól működtek a gumik, jó volt a tapadás, és itt ez a legfontosabb, hogy jól tudd menedzselni az abroncsokat. Ez ma sikerült, ezáltal folyamatosan tudtam növelni az előnyömet. Egy kicsit talán szerencsések is voltunk, hiszen mindkét Ferrari-pilóta kiesett, de amúgy is gyorsabbak voltunk náluk. Mindent összevetve, nagyon boldog vagyok, és elégedett is az autó egyensúlyával" – fogalmazott Verstappen a futam leintését követően.



„Az, hogy most 1-2-t értünk el a csapattal, egy nagyon jó eredmény, kiváló napot zártunk" – tette hozzá.

Mint elmondta, minden hétvége más és más, épp ezért Kanadára is úgy készülnek, hogy tudják, precíznek kell lenniük, figyelniük kell az apróságokra, jól kell menedzselniük a versenyt. Verstappen minden esetre arra számít, ide oda mehet majd az ütés-váltás a két csapat között.

A holland világbajnoknak ez volt huszonötödik futamgyőzelme, amellyel utolérte Niki Laudát és Jim Clarkot, 150 pontjával pedig kellően lehagyta idei legfőbb riválisát, Charles Leclerc-t. A Red Bull a tabellán immáron 80 ponttal húzott el.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: